Polestar: Αποκαλύπτει πληροφορίες για το νέο της σπορ SUV

Polestar: Αποκαλύπτει πληροφορίες για το νέο της σπορ SUV

Το 3 θα είναι το νέο SUV της Polestar και θα είναι πιο αεροδυναμικό με περισσότερη ισχύ και περισσότερη πολυτέλεια από τον διάδοχο του XC90.

Ακολουθώντας τη δημοσίευση μιας εικόνας του Polestar 3 κρυμμένου κάτω από ένα λευκό πανί ο CEO της Polestar έδωσε αρκετές πληροφορίες για το νέο SUV στο Autocar.

Ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο δεν θα είναι 7θέσιο και θα κατασκευάζεται στην Αμερική. Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Polestar, για να διαφοροποιηθεί το νέο SUV από το Volvo XC90 δεν θα προσφέρεται με τρεις σειρές καθισμάτων. Η Polestar ισχυρίζεται ότι έχοντας δύο σειρές καθισμάτων το νέο μοντέλο μπορεί να πετύχει ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα με μια πιο σπορ σχεδίαση και να εστιάσει περισσότερο στην αίσθηση πολυτέλειας στις πίσω θέσεις. 

Ο διάδοχος του σημερινού XC90 θα μοιράζεται την αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα με το «αδελφό» SUV της Polestar αλλά αναμένεται να εστιάζει περισσότερο στην άνεση παρά στην σπορ οδήγηση. Tο 3 θα είναι πιο γρήγορο από το XC90 ενισχύοντας έτσι τον σπορ χαρακτήρα του.

3

Το νέο σπορ SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo στη South Carolina που τώρα παράγεται το σημερινό S60 και μελλοντικά το νέο XC90. Οι εκδόσεις του Polestar 3 που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά θα προέρχονται από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Κίνα.

Όπως και το Polestar 2 το νέο SUV μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη ή τετρακίνητη έκδοση με ένα η δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα. Το Polestar 3 αναμένεται να λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στους ευρωπαίους αγοραστές το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube