Ποιος αγόρασε το πρώτο σετ των Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins;

Ποιος αγόρασε το πρώτο σετ των Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins;

Ο πρώτος ιδιοκτήτης των επετειακών μοντέλων που βασίζονται στην Aston Martin Vantage είναι ο Andrea Zagato.

Η βρετανική φίρμα R-Reforged με έδρα το Warwick παρέδωσε το πρώτο από τα συνολικά 19 σετ Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins (Coupé και Speedster) στον πρώτο τους ιδιοκτήτη που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Andrea Zagato.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Vantage V12 Zagato: Επιστρέφει σε Coupé και Speedster μορφή

Να θυμίσουμε πως η Aston Martin Vantage V12 Zagato Coupé παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011, όμως η ξεχωριστή αυτή έκδοση της προηγούμενης Vantage ξαναμπαίνει στην παραγωγή με αφορμή την 100η επέτειο από την ίδρυσή του σχεδιαστικού οίκου Zagato Milano. Η τιμή κάθε σετ είναι £1,75 εκατομμύρια (€1,94 εκατ.) λόγω του συλλεκτικού χαρακτήρα, των πανάκριβων υλικών και του χειροποίητου αμαξώματος.

Aston Martin

Η ομάδα της R-Reforged αναφέρει πως έκανε πάνω από 500 αλλαγές στο μοντέλο. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο ανασχεδιασμένο σπλιτερ εμπρός, τα νέα εμπρός φτερά και η ενεργή αεροδυναμική. Η κλειστή έκδοση Coupé διατηρεί την χαρακτηριστική οροφή με τα διπλά φουσκώματα, ενώ η Speedster έχει νέο άνω τμήμα της ουράς με δύο αεροδυναμικές αψίδες στη θέση του παρμπρίζ. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν τα στρογγυλά φώτα του Zagato μέσα στα επιθετικά καλούπια, διαχύτη και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό έχουμε επενδύσεις από δέρμα Brigde of Weir που είναι βαμμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη, ενώ η κεντρική κονσόλα και οι ραφές είναι ασορτί με το χρώμα του αμαξώματος.

Aston Martin

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 5,9 λίτρων που γνωρίζουμε από την Vantage V12 S, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 600 PS. Έχουμε επίσης νέα εισαγωγή από αλουμίνιο και εξάτμιση από τιτάνιο. Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 10 mm, τα μετατρόχια 20 mm φαρδύτερα και οι νέες ζάντες 19" φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Κάθε αυτοκίνητο για την ολοκλήρωσή του απασχολεί 12 εργάτες για 16 ολόκληρες εβδομάδες, ενώ αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει την προαιρετική εξωτερική απόχρωση visual carbon, τότε πρέπει να προσθέσουμε ακόμα 400 εργατοώρες. Εκτός από τα επετειακά σετ Aston Martin Zagato, η εταιρεία R-Reforged είναι υπεύθυνη και για την παραγωγή των 25 μονάδων της Aston Martin Vanquish 25 του Ian Callum.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube