Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης για το νέο Subaru Impreza

Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης για το νέο Subaru Impreza

Η Subaru μας δίνει μια πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά του Impreza, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Με μια φωτογραφία που αποκαλύπτει το φανάρι και ολίγον από τη μάσκα, η Subaru ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την ολοκαίνουργια γενιά του Impreza στην φετινή έκθεση της Νέα Υόρκης, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 25 Μαρτίου.

Διαθέτοντας στοιχεία από τα δυο πρωτότυπα -ένα σεντάν και ένα 5θυρο- που είχε παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα πέρσι, το νέο Impreza θα είναι το πρώτο μοντέλο της Subaru που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας, η Subaru Global Platform, που θα αποτελέσει βάση για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας, θα παρέχει το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας στον κόσμο και πιο δυναμική αίσθηση στην οδήγηση. Θα προσφέρει επίσης στα νέα μοντέλα της Subaru θεαματικά μεγαλύτερη δομική αντοχή, με την εταιρεία να μιλάει για 70-100% αυξημένη ακαμψία καθώς και κατά 5 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Η ακαμψία σημαίνει επίσης βελτιωμένη άνεση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβων και κραδασμών (NVH), ενώ η στήριξη της πίσω αντιστρεπτικής δοκού απευθείας στο πλαίσιο λέγεται ότι θα μειώσει την κλίση στις στροφές κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

Η απορρόφηση ενέργειας σε συγκρούσεις θα αυξηθεί κατά 40%, καθώς η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει κορυφαία για την κατηγορία παθητική ασφάλεια ακόμη και το 2025.

Στοιχεία για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά το νέο Impreza αναμένεται να κινείται από μια νέα γενιά downsized boxer κινητήρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, αλλά και σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, σύμφωνα με παλιότερες διαρροές από την εταιρεία. Τα παραπάνω θα συνδυάζονται παραδοσιακά με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Subaru Symmetrical All Wheel Drive.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube