Πληροφορίες για την επόμενη γενιά της BMW X1

Πληροφορίες για την επόμενη γενιά της BMW X1

Σε δοκιμές εξέλιξης βρίσκεται η επόμενη γενιά της BMW X1.

H επόμενη γενιά της BMW X1 θα λανσαριστεί στην αγορά το 2015. Και παρά το γεγονός ότι εμφανισιακώς θα θυμίζει την υπάρχουσα X1, η νέα γενιά θα είναι το πρώτο μοντέλο της οικογένειας X που θα προσφέρεται και με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Βασίζεται στην νέα πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα UKL1 που κατά βάση θα εφοδιάζει προσθιοκίνητα μοντέλα, και αποτελεί το πάτωμα και την νέας γενιάς του Mini που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Λος Άντζελες φέτος τον Νοέμβριο. Για να είμαστε όμως ακριβείς, η επόμενη γενιά της X1 δεν θα είναι η πρώτη προσθιοκίνητη BMW. Ο τίτλος αυτός ανήκει στην έκδοση παραγωγής του Concept Active Tourer που θα παρουσιαστεί το 2014.

Η πολυδιαμορφώσιμη αυτή πλατφόρμα μπορεί να δεχθεί τροποποιήσεις σε μήκος, πλάτος και ύψος, και θα εφοδιάσει 20 τουλάχιστον μοντέλα της Mini και της BMW.

Οι κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται είναι ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων με απόδοση από 124 έως 227 ίππους, ενώ οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα έχουν απόδοση από 83 έως 187 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube