Πιο κοντά το νέο Škoda Kodiaq RS

Πιο κοντά το νέο Škoda Kodiaq RS

Με νέες teaser εικόνες η Škoda δείχνει το νέο λογότυπο RS αλλά και ότι η γρηγορότερη έκδοση του 7θέσιου Kodiaq είναι πλέον πολύ κοντά στο εμπορικό λανσάρισμα.

Το πρώτο SUV της Škoda με το λογότυπο RS θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο. Και θα είναι το Kodiaq στην ταχύτερη έκδοσή του.

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο ακόμη φωτογραφίες teaser οι οποίες, πέρα από την εντυπωσιακή γραμμή των LED φώτων και τις όμορφες, επιθετικές ζάντες, επιτρέπουν να φανεί και το ανασχεδιασμένο σήμα RS. Δεν θα βρίσκεται μόνο στην εμπρός γρίλια, αλλά και σε άλλα σημεία για να τονίζεται περισσότερο ο ειδικός χαρακτήρας του μοντέλου.

Σύμφωνα με τη Škoda, το κόκκινο χρώμα συμβολίσει τον σπορ χαρακτήρα και τη δύναμη της οικογένειας αυτοκινήτων RS ενώ το V είναι το αρχικό γράμμα της λέξης victory που σημαίνει νίκη. Τα πρώτα αυτοκίνητα Škoda με λογότυπο RS παρουσιάστηκαν στο κοινό το 1974 και ήταν τα πρωτότυπα ράλι 180 RS και 200 RS. Σε αυτοκίνητα δρόμου, το εμπορικό ντεμπούτο σειράς RS έγινε το 2000 με το Octavia.

Δείτε ακόμη Test drive: Skoda Octavia RS 2.0 TDI 4x4 DSG

Να θυμίσουμε ότι κάτω από το καπό του νέου Kodiaq RS δεν θα βρούμε κάποιο βενζινοκινητήρα υψηλής απόδοσης TSI, αλλά το διτούρμπινο δίλιτρο BiTDI από το Tiguan [δοκιμή εδώ]. To ίδιο μοτέρ που είναι πλέον διαθέσιμο εδώ και ένα χρόνο και στο Tiguan, αποδίδοντας 240 ντιζελάτα άλογα και 51 kgm. Το μοτέρ στέλνει τη ροπή μέσω ενός 7αριού αυτόματου σασμάν DSG σε όλους τροχούς.

Και για να πάρουμε μια τάξη μεγέθους των επιδόσεων του επερχόμενου Kodiaq RS να πούμε ότι το Tiguan 4Motion 2.0 BiTDI με DSG γράφει 6,3" στο σπριντ ων 0-100 km/h και η τελική του φτάνει τα 228 km/h. Προφανώς, για την περίπτωση του Kodiaq RS τα φρένα θα είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με των στάνταρ αυτοκινήτων, το set-up της ανάρτησης πιο σφιχτό και αυτή η ίδια θα φέρνει το αυτοκίνητο χαμηλότερα στο δρόμο.

Το Kodiaq RS έχει κάνει το ρεκόρ των 7θέσιων στο Nurburgring με την Sabine Schmitz στο τιμόνι [εδώ το video], να γράφει χρόνο 9’ 29” 84 στα 21 km της Πράσινης Κόλασης.

Skoda Kodiaq RS

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube