Επίσημο teaser για το Škoda Kodiaq RS

Επίσημο teaser για το Škoda Kodiaq RS

Με ένα teaser που δείχνει το Kodiaq RS σε ένα πιτ στο Nürburgring, οι Τσέχοι επιβεβαιώνουν ότι η αποκάλυψή του επίκειται τις προσεχείς εβδομάδες.

Η αποκάλυψη του νέου Kodiaq RS θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες για λίγους ανθρώπους από το διεθνή Τύπο. Όλος ο υπόλοιπος Τύπος και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε μέταλλο το σπορ οικογενειακό SUV της Škoda στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Κάτω από το καπό του νέου Kodiaq RS δεν θα βρούμε κάποιο βενζινοκινητήρα υψηλής απόδοσης TSI, αλλά το διτούρμπινο δίλιτρο BiTDI από το Passat. To ίδιο μοτέρ που είναι πλέον διαθέσιμο εδώ και ένα χρόνο και στο Tiguan, αποδίδοντας 240 ντιζελάτα άλογα και 51 kgm. Στην περίπτωση του Tiguan Allspace 4Motion 2.0 BiTDI με DSG, το σπριντ των 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 6,7” και η τελική φτάνει τα 228 km/h για να πάρουμε μια τάξη μεγέθους για τις δυνατότητες του προσεχούς Kodiaq RS. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Kodiaq 1.4 TSI 125 PS

Βέβαια, εδώ να πούμε ότι το μεγαλύτερο οικογενειακό SUV της Škoda καθίζει επτά, είναι φορτωμένο με τετρακίνηση και διπλοσύμπλεκτο σασμάν με επτά ταχύτητες που όλα τους προσθέτουν βάρος. Και για να το κάνουμε ακόμα «χειρότερο», το μπλοκ του μοτέρ είναι γραφιτικό χυτοσίδηρο αντί για το ελαφρύτερο αλουμίνιο, ενώ το διτούρμπινο set-up βάζει κι αυτό επιπλέον βάρος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS 4x2 DSG7

Φυσικά, οι απόλυτες επιδόσεις δεν είναι το ζητούμενο από ένα αυτοκίνητο όπως το Kodiaq, έστω και με τα διακριτικά «RS», οπότε το κομμάτι-κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 2.0 BiTDI αποδίδει τη ροπή του. Τα 51 χιλιογραμμόμετρα που αναφέραμε είναι διαθέσιμα από τις 1.750 μέχρι τις 2.500 rpm, οπότε μιλάμε για άκοπες και ασφαλείς προσπεράσεις στην περιφέρεια και ομοίως άκοπη υψηλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο Με άλλα λόγια, σας προκαταλαμβάνουμε και λέμε ότι με το Kodiaq RS στα χέρια, θα έχεις να κάνεις περισσότερο με ένα SUV υψηλού τουρισμού παρά με ένα σπορ Kodiaq.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS 4x4 DSG7

Και η Škoda φαίνεται πως αυτό έχει κατά νου ανεβάζοντας τα γράδα του Kodiaq, καθώς ακόμη μια τουριστική έκφανσή του αναμένεται το 2019. Το Kodiaq GT δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κουπέ SUV, με οπισθοκλινή οροφή και πιο μικρό πορτμπαγκάζ από το στάνταρ αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube