Φουλ ηλεκτρικό Opel Corsa το 2020

Φουλ ηλεκτρικό Opel Corsa το 2020

Η Opel δήλωσε ότι μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Corsa θα λανσαριστεί το 2020, ένα χρόνο ύστερα από το λανσάρισμα της συμβατικής νέας γενιάς του σουπερμίνι της φίρμας.

Το Corsa EV θα είναι αντίπαλος των μικρών αυτοκινήτων με μπαταρίες, όπως το Renault Zoë, και θα έρθει να καλύψει το κενό στην γκάμα που δημιουργεί η κατάργηση του Opel Ampera-e.

Να θυμίσουμε ότι ύστερα από την εξαγορά της Opel από το Groupe PSA, η General Motors απέσυρε το δικαίωμα διάθεσης του μοντέλου, που κυκλοφορεί εξάλλου ως Chevrolet Bolt. Επίσης να πούμε ότι η Opel πούλησε 1.981 μονάδες του μοναδικού της -και παθητικού- EV, του Ampera-e, στην Ευρώπη πέρυσι, σύμφωνα με την JATO Dynamics.

Σε δήλωσή της, η Opel είπε ότι όλες οι εκδόσεις του Corsa θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στη Zaragoza της Ισπανίας, κάνοντας την εγκατάσταση αυτή, την πρώτη μονάδα του Groupe PSA στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Opel/Vauxhall. Η ανακοίνωση της Opel ακολουθεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και τα συνδικάτα του εργοστασίου της Zaragoza για τη μείωση του κόστους, με μέτρα όπως το πάγωμα των αμοιβών.

Με τη νέα γενιά του, το Corsa θα κινηθεί από την υφιστάμενη πλατφόρμα της General Motors σε μια αρχιτεκτονική του Groupe PSA που θα εξελιχτεί για να φιλοξενήσει ηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς και συμβατικούς κινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επιχειρηματικό σχέδιο PACE: H Opel ποντάρει ηλεκτρικά για κερδοφορία [video]

Η Zaragoza θα γίνει το μοναδικό εργοστάσιο που θα κατασκευάζει το Corsa, το best-selling μοντέλο της Opel, με πωλήσεις μόλις 231.000 αυτοκίνητα πέρυσι. Το σημερινό μοντέλο κατασκευάζεται στη Zaragoza, αλλά και στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία. Το τελευταίο, απούσης της παραγωγής του Corsa της επόμενης γενεάς, το 2019 θα υποδεχτεί αντίστοιχα τη γραμμή παραγωγής του Mokka X από τη Zaragoza.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης PACE, η Opel σχεδιάζει να διαθέσει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των μοντέλων από όλες τις γραμμές παραγωγής έως το 2024. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά, παράλληλα με τα μοντέλα της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέχρι το 2020, η Opel θα διαθέτει τέσσερις γραμμές παραγωγής για ισάριθμα EV, συμπεριλαμβανομένης μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης του SUV της, Grandland X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube