Phideon: Η ανανεωμένη λιμουζίνα της Volkswagen

Phideon: Η ανανεωμένη λιμουζίνα της Volkswagen

Η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας στην αγορά της Κίνας υπέστη ένα διακριτικό facelift.

Μπορεί μετά από την κατάργηση του Phaeton (2002-2016), τον ρόλο της ναυαρχίδας της Volkswagen στην Ευρώπη να πήρε το Touareg, όμως στην Κίνα, η γερμανική φίρμα προσφέρει τη λιμουζίνα Phideon για τους λάτρεις των μεγάλων σεντάν. Το μοντέλο που αποτελεί προιόν της συνεργασίας VW-SAIC, παρουσιάστηκε το 2016 και σήμερα η Volkswagen αποκαλύπτει την ανανεωμένη του εκδοχή.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές στο πολυτελές σεντάν που μοιάζει με ένα μακρύτερο Passat, περιορίζονται στα νέα φώτα LED εμπρός που ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα στη γρίλια, το φωτιζόμενο έμβλημα της Volkswagen, τον ελαφρώς ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με ενιαία εισαγωγή αέρα πλαισιωμένη από χρώμιο, τα νέα σχέδια τροχών και τα δυναμικά φλας στα πίσω φώτα.

Volkswagen Phideon

Στο εσωτερικό βρίσκουμε πίσω καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ένα ψυγείο για τους πίσω επιβάτες, διπλή ηλιοροφή, μεγαλύτερη οθόνη αφής 9,2" στην κεντρική κονσόλα, σύστημα νυχτερινής όρασης, head-up display, ηχοσύστημα Dynaudio κ.α.

Η ανανέωση φέρνει και αλλαγή στη γκάμα των κινητήρων, καθώς καταργείται η εξηλεκτρισμένη έκδοση plug-in hybrid και η τετρακίνητη 3.0 V6 TSI 4Motion με αποτέλεσμα η μοναδική επιλογή να είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 TSΙ με απόδοση 224 PS και 350 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων. Προαιρετικά διατίθεται και ενεργή αερανάρτηση για ακόμα πιο άνετη ποιότητα κύλισης. Να θυμίσουμε πως το Phideon βασίζεται σε μία μακρύτερη έκδοση της πλατφόρμας MLB του ομίλου Volkswagen που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στo Audi A6 LWB.

Το ανανεωμένο Volkswagen Phideon θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην αγορά της Κίνας μέσα στον Οκτώβριο ενώ δεν προορίζεται για να κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube