Peugeot 508: Πράσινο φως για υβριδική σπορ έκδοση

Peugeot 508: Πράσινο φως για υβριδική σπορ έκδοση

Η Peugeot σαφώς και θα λανσάρει ένα σπορ 508. Και θα είναι με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης και ισχύ περίπου 350 άλογα.

Το υποσχέθηκε και κράτησε το λόγο της. Σύντομα, η Peugeot θα αποκτήσει και πάλι σπορ μοντέλο στην γκάμα της. Αλλά, κατά τα σημεία των καιρών, θα είναι εξηλεκτρισμένο. Για τις γαλλικές φίρμες, σύντομα θα είναι ο μόνος τρόπος να προσφέρουν ισχυρά μοντέλα στην εγχώρια, αλλά και στην υπόλοιπη αγορά χωρίς να πλήττονται από το μάλους ή τα τέλη κυκλοφορίας για τη χώρα μας. Κάτι που, μην τρέφετε αυταπάτες, όπως θα αυξηθεί από το 2020 σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, θα αποτελέσει και ελληνική κυβερνητική επιλογή. Ειδικά μάλιστα τώρα που εξετάζεται η επιδότηση των εξηλεκτρισμένων μοντέλων. 

Τα παραπάνω νέα για το 508 προφανώς δεν μας κατέλαβαν εξ απήνης, δεδομένου ότι το Sochaux είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα πρωτότυπο-πρόκριμα ενός μοντέλου παραγωγής στο πρόσωπο του «508 Peugeot Sport Engineered». Αλλά έκτοτε τα νέα δεν κύλησαν κατά τα ειωθότα και αυτό που ακολούθησε το πρωτότυπο ήταν λόγια και φήμες των διαδρόμων. Αυτό μέχρι προχτές, οπότε και το αφεντικό της Peugeot, αυτοπροσώπως έδωσε σάρκα και οστά στις φήμες. 

Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered

Σε ένα video όπου μιλά με τον Gilles Vidal, επικεφαλής σχεδιαστή της Peugeot, ο Jean-Philippe Imparato ανακοίνωσε ότι μόλις ενέκρινε το πρότζεκτ. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι φαίνεται να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, καθώς αναφέρεται στην είσοδο του νέου μοντέλου στην αγορά σε ενάμισι χρόνο από σήμερα, δηλαδή το 2021. Ενώ η Peugeot αρχικά είχε τοποθετήσει το λανσάρισμά του το 2020.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 508 «PSE» θα πατά πάνω στη βάση της τετρακίνητης επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης του μοντέλου. Θα υπάρχει λοιπόν ένα βενζινοκίνητο μοτέρ 1.6 PureTech με 200 άλογα και δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα εμπρός και ένα άλλο στο πίσω μέρος με ισχύ 110 και 200 άλογα αντίστοιχα. Η Peugeot δεν έδωσε νούμερο για τη μέγιστη συνδυασμένη ισχύ, αλλά αναφέρθηκε σε μια απόδοση αντίστοιχη ενός θερμικού μοτέρ 400 ίππων. Οπότε αναμένουμε η έκδοση παραγωγής να βρίσκεται σε πιο χαμηλό επίπεδο, με την εκτιμώμενη ισχύ της στα 350 άλογα.

Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube