Παρουσιάστηκε η Mercedes-Benz GLE Coupé [videos]

Παρουσιάστηκε η Mercedes-Benz GLE Coupé [videos]

Ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της BMW X6 είναι η νέα Mercedes-Benz GLE Coupé, η οποία θα διατίθεται και σε έκδοση AMG Sport.

Η Mercedes-Benz GLE Coupé είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV και ενός σπορ κουπέ, επιχειρώντας ξεκάθαρα να κλέψει πωλήσεις από τη BMW X6.

Το ογκώδες εμπρός μέρος της Mercedes-Benz GLE Coupé συνδυάζεται με φώτα LED. Η οροφή χαμηλώνει προς τα πίσω και καταλήγει σε ένα στενό πίσω μέρος με λεπτά και οριζόντια πίσω φώτα, που θυμίζουν αρκετά τα αντίστοιχα της S-Class Coupé. Η εμφάνιση γίνεται πιο επιθετική στην περίπτωση της έκδοσης GLE 450 AMG, που εφοδιάζεται με διαφορετικούς προφυλακτήρες και ζάντες 21’’.

Η GLE 450 AMG είναι το πρώτο δείγμα της νέας γκάμας μοντέλων AMG Sport που πρόκειται να λανσάρει η Mercedes-AMG και φοράει έναν 3λιτρο biturbo V6 που αποδίδει 367 PS και 53 kgm. Στη βάση της γκάμας υπάρχει η πετρελαιοκίνητη έκδοση GLE 350 d 4MATIC, με 258 PS και 63,2 kgm, και στη μέση η GLE 400 4MATIC, με 333 PS και 48,9 kgm. Η τετρακίνηση δίνει κατανομή 50:50 στις απλές εκδόσεις και 40:60 στη GLE 450 AMG, ενώ σε κάθε περίπτωση το κιβώτιο είναι ένα νέο αυτόματο εννιά σχέσεων.

Ο σπορ χαρακτήρας είναι εμφανής και στο εσωτερικό της GLE Coupé αφού κάθε έκδοση διαθέτει σπορ καθίσματα και σπορ τιμόνι στον στάνταρ εξοπλισμό της. Ειδικά η GLE 450 AMG όμως έχει ένδειξη πλευρικής και διαμήκους επιτάχυνσης και γωνίας τιμονιού στον πίνακα οργάνων. Σε αυτή το σύστημα Dynamic Select έχει επιπλέον εκτός των Comfort, Slippery, Sport και Individual την επιλογή Sport+, που φροντίζει ακόμα και για τον ήχο που παράγεται κατά τις αλλαγές ταχυτήτων.

Η GLE 450 AMG εφοδιάζεται με αερανάρτηση Airmatic και ελεγχόμενα αμορτισέρ ADS Plus, στοιχεία που διατίθενται με επιπλέον χρέωση στις GLE 350 d και GLE 400. Υπάρχουν ακόμα συστήματα ενεργών αντιστρεπτικών (Active Curve System) και αντίστασης στον πλευρικό άνεμο (Crosswind Assist), ενώ το «παρών» δίνουν και εδώ όλα τα αξεσουάρ που γνωρίζουμε από την υπόλοιπη γκάμα της Mercedes-Benz όπως το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης Comand με οθόνη 8’’, το cruise control Distronic Plus με υποβοήθηση τιμονιού, το Pre-Safe κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νέα λογική ονοματοδοσίας της Mercedes-Benz η ML θα αποκαλείται GLE, οπότε η νέα GLE Coupé είναι η κουπέ έκδοση εκείνης.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube