«Παίρνει» τους δρόμους το Toyota i-Road [video]

«Παίρνει» τους δρόμους το Toyota i-Road [video]

To “Personal Mobility Vehicle” της Toyota, ξεκινά δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Η Toyota Ιαπωνίας ξεκινάει σήμερα δοκιμές του νέου ηλεκτρικού τρίτροχου προσωπικού μέσου μετακίνησης (PMV), i-Road, στους δρόμους του Τόκιο, για να δει πως ανταπεξέρχεται σε πραγματικές συνθήκες αστικής μετακίνησης.

Τα δέκα Toyota i-Road που αποτελούν τον στόλο του προγράμματος δοκιμών, θα απασχολήσουν είκοσι ανθρώπους, ειδικούς και μη, για να το δοκιμάσουν και να δώσουν πληροφορίες στην ιαπωνική φίρμα σχετικά για την εμπειρία οδήγησης, την ευκολία μετακίνησης στην πόλη, την οδηγική ευχαρίστηση και το κατά πόσο επηρεάζει ο χαρακτήρας του τις οδηγικές συνήθειες.

Τα i-Road που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών, βασίζονται στην πρωτότυπη έκδοση που παρουσιάστηκε πέρσι στην έκθεση του Τόκιο, αλλά διαθέτουν τροποποιήσεις για βελτίωση της ορατότητας, της ευκολίας χρήσης και της ευελιξίας. Η Toyota αναφέρει ότι η μικρή και αδύνατη σιλουέτα του i-Road των 300 kg προσφέρει την ευελιξία ενός σκούτερ, αλλά με την σταθερότητα που θυμίζει αυτοκίνητο, χάρη στην χρήση τριών τροχών (δύο εμπρός και ένας πίσω) και ενός «έξυπνου» συστήματος που του επιτρέπει να γέρνει και να παίρνει κλίση στη στροφή.

Το τρίτροχο διθέσιο Toyota i-Road διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που παίρνουν δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 60 km/h. Η αυτονομία των μπαταριών φτάνει τα 50 km (με σταθερή ταχύτητα 30 km/h) και για να φορτίσουν πλήρως χρειάζονται τρεις ώρες.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube