Pagani Huayra Codalunga, προέκταση €7 εκατομμυρίων [video]

Pagani Huayra Codalunga, προέκταση €7 εκατομμυρίων [video]

Ύστερα από αίτημα πελάτη, η εταιρεία επιμήκυνε το hypercar της για να το κάνει Pagani Huayra Codalunga που στα ιταλικά πάει να πει «Longtail». Καταρχήν ακούγεται πιο όμορφα και θα φτιαχτούν ακόμα τέσσερα κομμάτια που έχουν ήδη πουληθεί.

Αν και είναι ένας πολύ πολύ αποκλειστικός κατασκευαστής, η Pagani Automobili έχει το δικό της τμήμα για τα ειδικά αιτήματα από πελάτες. Γι’ αυτούς που θέλουν μια ακόμα πιο μοναδική δημιουργία απ’ ό,τι πρεσβεύει η «στάνταρ» Huayra. Όπως η Pagani Huayra Codalunga που βλέπετε. 

Το τμήμα εξατομίκευσης της Pagani Automobili ονομάζεται Grandi Complicazioni, που ελεύθερα θα μπορούσε να μεταφραστεί σε «μείζονες επιπλοκές». Φαίνεται ότι οι Ιταλοί δεν πετούν και τη σκούφια τους για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των πελατών, αλλά τελικά ποιούν την ανάγκη φιλοτιμία! Εδώ λοιπόν είναι το πρώτο αποτέλεσμα αυτού του ειδικού τμήματος, η Pagani Huayra Codalunga.

Η αστρονομική τιμή της Pagani Huayra Codalunga δεν εμπόδισε την εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή της να έχει ήδη πουληθεί. 

Pagani Huayra Codalunga

Το όνομα σας λέει τι να περιμένετε: Μια Huayra με μακριά ουρά, όπως η McLaren Speedtail ή τα παλιά αγωνιστικά του Le Mans. Το πίσω μέρος είναι 36 πόντους μακρύτερο από του βασικού μοντέλου, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι έχει αλλάξει ολόκληρος ο πίσω σχεδιασμός. 

Το πίσω άκρο της Pagani Huayra Codalunga είναι τώρα πιο κωνικό, με τους σχεδιαστές να έχουν κυριολεκτικά διαμορφώσει το σχήμα σε μια μυτερή ουρά. Το πίσω «καπό» μπορεί να ανοίξει εντελώς για να θαυμάσεις τη μηχανολογική καρδιά της Huayra και την εξάτμιση από τιτάνιο με λευκή κεραμική επίστρωση, όπως σε ένα κλασικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Pagani Huayra Codalunga

Παρά αυτή την επιμήκυνση, το βάρος της Pagani Huayra Codalunga παραμένει περιορισμένο -στα 1280 κιλά, ενώ ο 6λιτρος twin-turbo V12 αποδίδει 830 ίππους και 1.100 Nm. Η Pagani δεν λέει αν το νέο καβούκι του μοντενέζικου hypercar αυξάνει επίσης την τελική ταχύτητα, αλλά ο Horacio Pagani ισχυρίζεται ότι έκαναν το αυτοκίνητο «πιο μακρύ και “λείο”, σαν να το χαϊδεύει και να το δημιουργεί ο άνεμος, με γραμμές ακόμα πιο κομψές από αυτές του κουπέ».

Pagani Huayra Codalunga

Το επιχείρημα του Αργεντινού capo προφανώς λειτούργησε, καθώς τα πέντε αντίτυπα πουλήθηκαν έναντι τιμήματος επτά εκατ. ευρώ το καθένα. Τουλάχιστον, η Pagani Huayra Codalunga είναι street legal, επομένως οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της θα μπορούν ακόμα και να την οδηγήσουν από το εργοστάσιο στο κλιματιζόμενο γκαράζ τους, όπου πιθανότατα θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube