Opel Mokka: Ανακοινώθηκε η γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου

Opel Mokka: Ανακοινώθηκε η γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου

Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το νέο Opel Mokka διατίθεται και με τρία θερμικά μοτέρ.

Λίγο καιρό μετά από την επίσημη πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού Mokka-e, η Opel ανακοίνωσε ολόκληρη τη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6d του νέου Mokka.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Opel Mokka, αλλάζουν τα πάντα [video]

Η βασική έκδοση βενζίνης φορά τον 1.2 Turbo απόδοσης 100 PS στις 5000 rpm και 205 Nm στις 1750 rpm, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (μέση κατανάλωση 4,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 100-111 g/km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC). Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεεί 11" και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 182 km/h.

Η ισχυρότερη έκδοση του 1.2 Turbo με 130 PS στις 5500 rpm και 230 Nm στις 1750 rpm μπορεί να συνδυαστεί είτε με το χειροκίνητο εξάρι, είε με το αυτόματο οχτώ σχέσεων που ενσωματώνει τεχνολογία Quickshift και έχει στάνταρ paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι (μέση κατανάλωση 4,5-4,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 103-111 g/km). Εδώ η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκηρώνεται σε 9,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 202 km/h.

Όσον αφορά τους κινητήρες diesel, υπάρχει ο υπετροφοδοτούμενος 1,5 λίτρων που αποδίδει 110 PS στις 3500 rpm και 250 Nm στις 1750 rpm (μέση κατανάλωση 3,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 100 g/km), εξοπλίζεται με σύστημα μείωσης ρύπων και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο.

Σε όλες τις εκδόσεις του νέου Mokka η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Opel Mokka

Το νέο B-SUV της Opel βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του PSA Group. Ως αποτέλεσμα, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά είναι ελαφρύτερο έως και 120 kg, έχει ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο (+2 mm) και σημαντικά μικρότερο μήκος που διαμορφώνεται στα 4150 mm (-125 mm). Η εντελώς νέα σχεδίαση εισάγει το μελλοντικό πρόσωπο της φίρμας με τη μάσκα "Opel Vizor" ενώ όλες οι εκδόσεις έχουν στάνταρ φώτα LED (προαιρετικά με την τεχνολογία adaptive IntelliLux LED matrix light).

Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση GS Line με σπορ χαρακτήρα που ξεχωρίζει από τις κόκκινες λεπτομέρειες στα φώτα ημέρας, τη γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο, τις μαύρες ζάντες αλουμινίου, τη διαχρωμία με την οροφή, τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και αντίστοιχες σπορ πινελιές στην καμπίνα (ειδικό ύφασμα στα εμπρός καθίσματα, κόκκινη επένδυση στον πίνακα οργάνων, και μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής).

Opel Mokka

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως πέντε επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 350 λίτρα. Εκεί βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής της Opel το πλήρως ψηφιακό cockpit "Pure Panel" που συνδυάζει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12" και κεντρική οθόνη αφής έως 10" (7" για τη βασική έκδοση) για το infotainment με κλίση προς τον οδηγό. Τα εργονομικά καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα προς έξι κατευθύνσεις ενώ προαιρετικά διατίθενται ως θερμαινόμενα, με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό, με επένδυση Alcantara ή και ένα πλήρες δερμάτινο σαλόνι.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Advanced Cruise Control (με αυτόματο κιβώτιο, το σύστημα προσφέρει επιπλέον λειτουργία stop & go), Active Lane Positioning, αντιθαμφωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, αναγνώριση οδικής σήμανσης, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης και υπηρεσία eCall (κλήση έκτακτης ανάγκης).

H Opel δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την εμπορική διάθεση του νέου Mokka όμως γνωρίζουμε πως οι πρώτες παραδόσεις της ηλεκτρικής έκδοσης αναμένεται να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021.

Πηγή: Opel

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube