Ολοκληρώθηκε η πρώτη πελατειακή Aston Martin Valkyrie!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πελατειακή Aston Martin Valkyrie!

Η γραμμή παραγωγής της Aston Martin στο Gaydon ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης πελατειακής Valkyrie, ενός πραγματικού αυτοκινήτου F1 για τον δρόμο.

Οι πρώτοι ευτυχείς πελάτες θα παραλάβουν σύντομα το hypercar της Aston Martin, τη Valkyrie, ενός μοντέλου που θα αλλάξει το τοπίο στο high-end κομμάτι της αγοράς. Η υπέρ-πολυτελής βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Valkyrie έχει πλέον εισέλθει σε πλήρη παραγωγή και το πρώτο αυτοκίνητο για πελάτη ήδη ολοκληρώθηκε, με τις προγραμματισμένες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers σχολίασε: «Είναι μια εξαιρετικά περήφανη στιγμή για εμάς να ολοκληρώνουμε το πρώτο μας hypercar. Το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie έχει δοκιμάσει στο όριο όλους όσοι το έχουν δουλέψει. Αλλά η δέσμευση στο όνειρο έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο F1 για τον δρόμο. Η Valkyrie γεννιέται από τη σταθερή αφοσίωση μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών και τεχνικών υψηλής εξειδίκευσης που εργάστηκαν ακούραστα για να φέρουν τη Valkyrie στο στάδιο της παραγωγής. Είμαι βέβαιος ότι οι πελάτες μας θα είναι ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν πετύχει».

Aston Martin Valkyrie

Όπως όλα τα σπόρτσκαρ της Aston Martin, έτσι και η Valkyrie κατασκευάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Gaydon. Μια αποκλειστική ομάδα παράδοσης του πρότζεκτ διαχειρίζεται το αυτοκίνητο από την κατασκευή μέχρι και την παράδοσή του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τομέα παραγωγής της Valkyrie. Μια ομάδα τεχνικών υψηλής εξειδίκευσης κατασκευάζει καθένα από τα 150 αυτοκίνητα, με την κάθε Valkyrie να χρειάζεται πάνω από 2.000 ανθρωποώρες για να δημιουργηθεί.

Πριν από την παράδοση, κάθε Valkyrie δοκιμάζεται στην πίστα του Silverstone, όπου και έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος της εξέλιξης του βρετανικού hypercar.

Aston Martin Valkyrie

Να θυμίσουμε ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης, του οποίου το θερμικό μέρος είναι ένας κινητήρας V12, αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.176 PS και 901 Nm -αν και σε πρόσφατη αναφορά η Aston Martin κατέβασε την ισχύ στους 1.155 PS.

Πιο συγκεκριμένα, ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων της Cosworth, αποδίδει 1.014 PS στις 10.500 rpm και 734 Νm στις 7.000 rpm, με τον κόφτη να βρίσκεται στις 11.100 rpm! Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξελίχθηκε από τη Rimac (μπαταρία) και την Integral Powertrain Ltd. (ηλεκτροκινητήρας), προσφέρει επιπλέον 162 PS και 274 Nm.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Aston Martin Valkyrie ενσωματώνει ιδέες και τεχνολογίες που προέρχονται απευθείας από τη Formula 1, δικαιολογώντας απόλυτα τον όρο «hypercar».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube