Η Cosworth ανακοινώνει την ιπποδύναμη της Valkyrie

Η Cosworth ανακοινώνει την ιπποδύναμη της Valkyrie

Η Aston Martin Valkyrie θα είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Όπως διέρρευσε από την Cosworth.

Σύμφωνα με ένα Tweet της Cosworth η Aston Martin Valkyrie θα έχει ατμοσφαιρικό μοτέρ. Και θα είναι το ισχυρότερο του είδους στον κόσμο.

Η βρετανική εταιρεία που εξελίσσει τον V12 για το hypercar που δημιουργούν από κοινού Aston Martin και Red , Bull υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου τεχνικού της Formula 1 Andrian Newey, πόσταρε όλο καμάρι χθες στο Twitter μια φωτογραφία του αυτοκινήτου με την εξής φράση: «Είμαστε διάσημοι ότι σπάμε ρεκόρ. Ο πιο πρόσφατος κινητήρας μας, ο V12 6,5 lt της Aston Martin Valkyrie, θα είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός σε αυτοκίνητο δρόμου, με 1.130 bhp». Δεν ξέρουμε αν πρόκειται πράγματι για κάτι που έγινε κατά λάθος ή μια… σκόπιμη διαρροή για να γίνει ντόρος. Πάντως το Tweet από το οποίο έχουμε το screenshot κατέβηκε αμέσως. Τη δουλειά του ωστόσο την έκανε.

Aston Martin Valkyrie specs screenshot

Με 1.130 bhp, δηλαδή 1.145 PS, ξεπερνά κατά πολύ τους 800 ίππους της Ferrari 812 Superfast [video δοκιμή], ο V12 τω ν 6,5 λίτρων της οποίας είναι αυτή τη στιγμή ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός αυτοκινήτου που είναι σε παραγωγή. Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, ο V12 της Valkyrie θα συνδυάζεται με ένα σύστημα KERS, άρα θα πρέπει να συγκριθεί με την κινητήρια μονάδα της LaFerrari η οποία επίσης χρησιμοποιούσε υβριδική τεχνολογία. Ακόμη κι έτσι, η Aston Martin βγαίνει από πάνω αφού το ιταλικό σύνολο δεν ξεπερνά τα 963 άλογα.

Όπως και να έχει, ακόμη κι αν ο V12 βγάζει μόνο… 1.000 άλογα και τα υπόλοιπα έρχονται από το ηλεκτρικό σύστημα, πρόκειται και πάλι για τον ισχυρότερο V12 στον κόσμο. Επιβεβαιώνοντας ότι η Valkyrie όχι μόνο στην αεροδυναμική αλλά και στην τεχνολογία κινητήρα είναι φτιαγμένη με τη λογική, τον παραλογισμό δηλαδή, της F1. Και μάλιστα  από την παλαιότερη σκληροπυρηνική εποχή. Άλλωστε, ο εκπρόσωπος της σημερινής υβριδικής F1 στα αυτοκίνητα δρόμου είναι το Mercedes-AMG Project One.

Πηγή R&T

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube