Ολοκαίνουργιο Opel Mokka X το 2020

Ολοκαίνουργιο Opel Mokka X το 2020

Η νέα γενιά του κόμπακτ SUV της Opel θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα του PSA Group και θα έχει ηλεκτρική έκδοση.

Οι ερχόμενοι 20 μήνες αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικοί για την Opel.

Επίκεινται ουσιαστικές αλλαγές στη γκάμα της, αφού λίγο μετά το ολοκαίνουργιο
Corsa που θα παρουσιαστεί σε περίπου 18 μήνες θα ακολουθήσει η δεύτερη γενιά του Mokka X.

Αν και η εξέλιξή του ήταν μέχρι πρότινος υπό σκέψη, ο επικεφαλής της
Opel Michael Loscheller επέμεινε στο να προχωρήσει κανονικά και κατάφερε να εδραιώσει την άποψή του. Στην πορεία των διαπραγματεύσεων μάλιστα εξασφάλισε πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια σύγχρονη πλατφόρμα σχεδιασμένη για να είναι ελαφριά και συμβατή με την ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Test drive: Opel Mokka X 1.4T 140 PS Auto

Θα είναι η ίδια που θα χρησιμοποιεί το επόμενο Corsa, η οποία προφανώς θα ταυτίζεται με εκείνη του νέου Peugeot 208 καθώς και του επερχόμενου DS 3 Sportback. Αν και δεν είναι ακόμα επίσημο, είναι βέβαιο ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι μεγαλύτερη από την πρώτη, προκειμένου να υπάρξουν πιο σωστές ισορροπίες στη γκάμα της εταιρείας.

Το
Mokka X θα γίνει δηλαδή αισθητά μεγαλύτερο από το Crossland X παραμένοντας σαφώς μικρότερο από το Grandland X. Σαφώς μεγαλύτεροι από σήμερα θα είναι και οι χώροι της καμπίνας. Ωστόσο αυτό που δε φαίνεται ότι θα βρει συνέχεια, είναι οι τετρακίνητες εκδόσεις καθότι οι πλατφόρμες των Peugeot/Citroën δεν είναι συμβατές με κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το επόμενο
Corsa θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την Opel

Ως υποκατάστατο, θα υπάρχει το σύστημα IntelliGrip που γνωρίζουμε και από τα σημερινά μοντέλα, το οποίο με τη βοήθεια των φρένων φροντίζει για τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση των εμπρός τροχών σε κάθε περίπτωση.

[Πηγή:
AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube