Το επόμενο Corsa θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για την Opel

Το επόμενο Corsa θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για την Opel

Ένα από τα πρώτα σημαντικά μοντέλα της Opel υπό γαλλική ιδιοκτησία θα είναι το νέο Corsa του 2019.

Η Opel θα παρουσιάσει ένα καθολικά νέο Corsa που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το Groupe PSA, ταυτόχρονα με την επόμενη γενιά του Peugeot 208. Οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξης θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε και το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2018. Η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η υπάρχουσα γενιά του Corsa κυκλοφορεί από το 2014 και πλησιάζει η ώρα της για αντικατάσταση. Η νέα γενιά του γερμανικού σουπερμίνι θα είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά μοντέλα της Opel υπό γαλλική ιδιοκτησία και η εξέλιξή της έχει αρχίσει εδώ και κάμποσους μήνες. Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, το νέο Corsa θα βασίζεται στη πλατφόρμα του Groupe PSA με την ονομασία CMP (Common Modular Platform) που θα χρησιμοποιήσει και η επόμενη γενιά του 208. Επιπλέον, η νέα γενιά του Corsa θα κατασκευάζεται στην Γαλλία, δίπλα στο μοντέλο της Peugeot.

Από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας είναι η δυνατότητά της να συνδυαστεί με σύστημα ηλεκτροκίνησης. Αυτό είναι κάτι που επιθυμεί η Peugeot για την επόμενη γενιά του 208, αλλά είναι άγνωστο εάν θα το ενστερνιστεί και η Opel με το νέο Corsa. Ακόμα, η νέα πλατφόρμα θα χαρίσει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στον χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Opel να αφήσει στην άκρη την 3θυρη εκδοχή του μοντέλου λόγω πωλήσεων, κάτι που ίσως μαρτυρά και η ύπαρξη μόνο 5θυρων πρωτότυπων εξέλιξης.

Ένα ακόμα θετικό της χρήσης της CMP είναι η μείωση του βάρους. Η νέα γενιά του Corsa αναμένεται να είναι 80 με 100 kg ελαφρύτερη, ανάλογα την έκδοση κινητήρα.

Η γκάμα κινητήρων αναμένεται να απαρτίζεται κυρίως από μοτέρ του Groupe PSA και θα είναι κοινή με του επόμενου Peugeot 208. Στην βενζινοκίνητη γκάμα βρίσκουμε μια ρετουσαρισμένη εκδοχή του 3κύλινδρου PureTech των 1,2 λίτρων με βελτιώσεις στην απόδοση και την οικονομία καυσίμου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκδοση 1.6 για την έκδοση OPC. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα θα βρούμε τον καινούριο 1.5 BlueHDi που αντικαθιστά τον 1.6 και θα αποδίδει από 75 έως 120 ίππους.

[Πηγή: Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube