Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη BMW M2 Coupé

Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη BMW M2 Coupé

Το πισωκίνητο μοντέλο θα πλαισιωθεί από την τετρακίνητη M2 Gran Coupé και μια καυτή έκδοση της 1 Series με το έμβλημα M.

Σύμφωνα με το Autocar, η BMW έχει δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή της δεύτερης γενιάς M2 Coupé με κίνηση στον πίσω άξονα και 425 PS, αλλά και για τις τετρακίνητες M2 Gran Coupé και 1 M που θα έχουν απόδοση άνω των 400 PS.

Ξεκινώντας από την M2 Coupé (G87), θα αποτελεί την κορυφαία έκδοση επιδόσεων της δεύτερης γενιάς 2 Series Coupé (G42) η οποία θα βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα CLAR της BMW κάτι που σημαίνει πως θα μοιράζεται αρκετά εξαρτήματα με τα BMW Z4 και Toyota GR Supra. Η απόφαση να διατηρηθεί η πισωκίνητη διάταξη πάρθηκε καθώς αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει την M2 από τον ανταγωνισμό.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μια έκδοση του εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη στις X3 M και X4 M ενώ θα βρεθεί και κάτω από το καπό των επερχόμενων M3 και M4. Το μοτέρ θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ θα διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Active M Differential. Φήμες κάνουν λόγο για απόδοση κοντά στους 425 PS και 550 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε λίγο πάνω από 4" και τελική ταχύτητα της τάξεως των 280 km/h. Αργότερα, ο κινητήρας αναμένεται να δεχθεί και ήπια υβριδικό σύστημα 48V, πιθανότατα στο πρώτο facelift, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Αισθητικά, η νέα M2 Coupé θα διατηρεί τις αναλογίες του σημερινού μοντέλου, με γρίλια, φώτα και προφυλακτήρα που θα μοιάζουν με την M235i xDrive Gran Coupé. Σε σύγκριση με την 2 Series θα διαθέτει φαρδύτερο bodykit και πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο.

Η δεύτερη γενιά 2 Series Coupé θα κυκλοφορήσει το 2021 ενώ η M2 Coupé θα ακολουθήσει το 2022. Τα μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο της BMW στο Leipzig στη Γερμανία αλλά και στο San Luis Potosi στο Μεξικό

BMW 1 M

Εκτός από την M2 Coupé, πηγές του Autocar αναφέρουν πως η γκάμα επιδόσεων της BMW θα εμπλουτιστεί από την τετρακίνητη M2 Gran Coupé (που θα ανταγωνιστεί τα Audi RS 3 Sedan και Mercedes-AMG CLA 45), και την επίσης τετρακίνητη 1 M (αντίπαλο δέος των Audi RS 3 hatchback και Mercedes-AMG A 45), αν και δε γνωρίζουμε ποιο όνομα θα υιοθετήσει το hot hatchback. Και οι τα δύο θα χρησιμοποιούν μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα των Μ135i και M235i Gran Coupé με απόδοση άνω των 400 PS.

Μένει να δούμε αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν, κάτι που θα ανάψει για τα καλά την κόντρα μεταξύ Mercedes-AMG, Audi και BMW στην αρένα των καυτών εκδόσεων premium C-Segment μοντέλων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube