Οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Ford Kuga [video]

Οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Ford Kuga [video]

Plug-in hybrid (PHEV), mild hybrid (mHEV) και full hybrid (FHEV) συστήματα κίνησης συμπληρώνουν την εξηλεκτρισμένη γκάμα του νέου Ford Kuga.

Η τρίτη γενιά Kuga που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό, αποτελεί το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford. Παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης (EcoBoost) και πετρελαίου (EcoBlue), η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα υβριδικές προτάσεις: Plug-in hybrid (PHEV), mild hybrid (mHEV) και full hybrid (FHEV).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Kuga 1.5 EcoBoost [video]

Η αρχή γίνεται με το Kuga plug-in hybrid (PHEV) που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όσους αναζητούν εταιρικό όχημα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και τιμή προ φόρων κάτω από τις €40.000, έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που ισχύουν στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Duratec 2,5 λίτρων, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο καύσης Atkinson, με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 225 PS και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT. Χάρη στην μπαταρία που έχει συνολική χωρητικότητα 14,4 kWh, το Kuga Plug-in Hybrid μπορεί να διανύσει έως και 56 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια (πρότυπο μέτρησης WLPT), ενώ με τη βοήθεια της ανάκτησης ενέργειας μέσα στην πόλη μπορεί να αγγίξει τα 68 km μόνο με ρεύμα. Χωρίς δηλαδή να κάψει καθόλου βενζίνη και χωρίς να κάνει καθόλου θόρυβο.

Η μπαταρία φορτίζει σε λιγότερο από 3,5 ώρες με τη συσκευή φόρτισης Ford W-Box ή σε λιγότερο από έξι ώρες μέσω κλασικής οικιακής πρίζας 230V. Σε κάθε περίπτωση μια ολονύχτια φόρτιση είναι αρκετή. Και με τη βοήθειά της, το Kuga καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 1,4 lt/100 km και εκπέμπει 32 g CO2/km (κατά WLTP), οπότε έχει ελεύθερη είσοδο στον Πράσινο Δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Η ήπια υβριδική έκδοση του Kuga χρησιμοποιεί τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 EcoBlue Hybrid με 150 PS και 370 Nm, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια δεύτερη μπαταρία 48V, όπου αποθηκεύεται ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα. Κατά την επιτάχυνση, η μπαταρία αυτή τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα που με τη σειρά του υποβοηθά τον πετρελαιοκινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι αφενός η μείωση των εκπομπών ρύπων στα 132-135 g/km και της μέσης κατανάλωσης στα 5,0-5,1 lt/100 km (πρότυπο WLTP), αφετέρου η βελτίωση των επιδόσεων στις χαμηλές στροφές όπου ο ηλεκτροκινητήρας δίνει επιπλέον ροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: Ford Kuga 1.5 EcoBlue

Μέχρι το τέλος του 2020 θα υπάρξει και μια πλήρως υβριδική έκδοση (FHEV), η οποία θα συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 2.5 Duratec με ηλεκτροκινητήρα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του εξηλεκτρισμού για το νέο C-SUV της Ford. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεσαία υβριδική έκδοση του μοντέλου, στην οποία ο ηλεκτρικός κινητήρας θα έχει ισχυρή συμβολή στην οικονομία καυσίμου και στο σεβασμό στο περιβάλλον. Η βασική διαφορά από την έκδοση PHEV είναι η μικρότερη μπαταρία που εξασφαλίζει μικρότερη ηλεκτρική αυτονομία, μα είναι αυτοφορτιζόμενη και δε χρειάζεται να μπαίνει στην πρίζα.

Το νέο Kuga προσφέρεται με 5ετή εγγύηση και τιμή που ξεκινά από τις €26.272 για την έκδοση βενζίνης, από τις €33.211 για την ήπια υβριδική έκδοση και από τις €45.978 για την επαναφορτιζόμενη υβριδική, η οποία υπόκειται στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα εταιρικά οχήματα.

Μπορείτε και να διαμορφώσετε το δικό σας Kuga online, μέσα από τον επίσημο configurator της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Advertisement