Oι πρώτες εικόνες του νέου Audi A4

Oι πρώτες εικόνες του νέου Audi A4

Η Audi ήδη ετοιμάζει την νέα γενιά του Α4, με ένα πρωτότυπο A4 Avant να εμφανίζεται για πρώτη φορά στους δρόμους.

Για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του νέου Audi A4 έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από -ίσως- την τελευταία γενιά του μοντέλου που θα χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα είναι και η τελευταία γενιά του RS4 με θερμικό μοτέρ πριν ακολουθήσει και αυτό το μονοπάτι του εξηλεκτρισμού.

Το νέο Α4 θα βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα του γκρουπ VW, διατηρώντας τους κινητήρες της σημερινής γενιάς του μοντέλου και δίνοντας έμφαση στο ηλεκτρικό στοιχείο. Η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου θα αποκτήσει νέα σχεδίαση και θα εστιάζει στις τεχνολογικές καινοτομίες. Επίσης, το εσωτερικό του αναμένεται να είναι εξ ολοκλήρου ανανεωμένο.

Audi A4

Οι γρήγορες του εκδόσεις θα δώσουν για άλλη μια γενιά το παρόν, με τις φήμες να θέλουν το RS4 να είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του plug-in υβριδικό.

Αν και το πρωτότυπο που εντοπίστηκε είναι έντονα καμουφλαρισμένο, η εμπρός γρίλια φαίνεται να είναι μικρότερη σε μέγεθος από του σημερινού μοντέλου. Επιπλέον, η τελευταία αλλά και οι LED προβολείς, είναι τοποθετημένοι χαμηλότερα έχοντας αυξημένη απόσταση από το καπό. Τα φτερά των τροχών δείχνουν να έχουν μεγαλύτερο πλάτος. 

Από τη πρώτη ματιά στο πρωτότυπο A4 συμπεραίνουμε ότι o κατασκευαστής από το Ingolstadt φαίνεται να έχει προτιμήσει τις καμπύλες αποχαιρετώντας τη σχεδιαστική γλώσσα της τωρινής γενιάς όπου κυριαρχούν οι γωνίες.

Audi A4

Όπως και το επόμενο Audi A6, το μοντέλο θα διατεθεί και σε έκδοση A4 e-tron το οποίο θα κάνει χρήση της PPE πλατφόρμας ή οποία εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο A4 θα μάθουμε την επόμενη χρονιά και όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στο φημολογούμενο ντεμπούτο του το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube