Οι Κινέζοι αγαπούν το Ford Mondeo

Οι Κινέζοι αγαπούν το Ford Mondeo

Στην αγορά της Κίνας, το Ford Mondeo έχει οθόνη αφής 12,8" στην κεντρική κονσόλα!

Μπορεί τα σεντάν να εξαφανίζονται σταδιακά από τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη καθώς τα SUV κυριαρχούν στις πωλήσεις, όμως στην Κίνα οι αγοραστές παραμένουν πιστοί στα αυτοκίνητα με σιλουέτα τριών όγκων. Για αυτό το λόγο, η Ford προσφέρει στην αγορά της Κίνας μια έκδοση του Mondeo η οποία ενσωματώνει μάλιστα προηγμένη τεχνολογία στο εσωτερικό της.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή, τέταρτη γενιά του Mondeo πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012, γνωστή στις ΗΠΑ ως Fusion. Η παραγωγή του Fusion ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, με τη γκάμα της Ford στις ΗΠΑ να αποτελείται πλέον αποκλειστικά από SUV και pick-up μοντέλα. Αντίθετα το Mondeo δέχθηκε ένα facelift για την αγορά της Ευρώπης το 2019, ενώ όπως είδαμε συνεχίζει να διατίθεται και στην Κίνα.

Ford Mondeo

Το Ford Mondeo που κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας μοιάζει εμφανισιακά με το αμερικανικών προδιαγραφών Ford Fusion όσον αφορά τους προφυλακτήρες και τα φώτα, ενώ η σιλουέτα του είναι ίδια με του ευρωπαικού Mondeo. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στο εσωτερικό, όπου το κινεζικό Mondeo έχει αποκτήσει μια τεράστια οθόνη αφής 12,8" στην κεντρική κονσόλα η οποία ενσωματώνει το infotainment SYNC4 της Ford με τεχνητή νοημοσύνη της Baidu.

Όσον αφορά τους κινητήρες έχουμε δύο υπετροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης EcoBoost με 180 PS και 200 PS που συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η τιμή του Ford Mondeo στην Κίνα ξεκινά από τα 192.800 γουάν που αντιστοιχούν σε 23.890 ευρώ.

[Πηγή: Ford μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube