Νέο Vinfast VF3, μικρό ηλεκτρικό 4x4

Νέο Vinfast VF3, μικρό ηλεκτρικό 4x4

Ύστερα από τα μεγάλα ηλεκτρικά SUV, ο Βιετναμέζος κατασκευαστής αποκαλύπτει ένα πολύ μικρό 4x4 που θυμίζει το Suzuki Jimny. Το Vinfast VF3.

Vinfast VF3

Η Vinfast βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω του παγκόσμιου λανσαρίσματος των πρώτων ηλεκτρικών SUV, των μεγάλων VF8 και VF9. Και με το Vinfast VF3 ερίζει για μια θέση και στα μικρά e-SUV.

Η νέα βιετναμέζικη φίρμα που έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά του αυτοκινήτου το 2018 από τον πλουσιότερο άνθρωπο αυτής της ασιατικής χώρας, στοχεύει να γίνει νέο σημείο αναφοράς και ελπίζει σε ανάπτυξη αλά «Tesla». 

Το Vinfast VF3 έχει μήκος 3,11 m, είναι δηλαδή μισό μέτρο και βάλε πιο κοντό από ένα Suzuki Jimny

Ωστόσο, θα χρειαστεί να αποδείξει την αξία των προϊόντων της που προς το παρόν δεν εντυπωσιάζουν με την τόλμη τους ούτε με το μάλλον κλασικό τεχνολογικό υπόβαθρό τους στις αντίστοιχες κατηγορίες. Το μικρό Vinfast VF3 που μόλις παρουσίασαν όμως οι Βιετναμέζοι, είναι σαφώς λιγότερο κλασικό.

Vinfast VF3

Το Vinfast VF3 μετρά σε μήκος μόλις 3,11 m, με άλλα λόγια είναι πολύ πιο κοντό από το Suzuki Jimny των 3,65 m. Προσεγγίζει όμως τη σιλουέτα του μικρού ιαπωνικού καθαρόαιμου 4x4. To βιετναμέζικο τζιπάκι διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα του οποίου η ισχύς και το μέγεθος των αντίστοιχων μπαταριών δεν προσδιορίζονται. Από την άλλη, η Vinfast ισχυρίζεται ότι είναι αρκετά κόμπακτ για να χωρέσουν έως και πέντε άτομα σε αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο!

Στην ανακοίνωσή της, η Vinfast κάνει λόγο πως έχει θέσει αποκλειστικά την αγορά του Βιετνάμ ως στόχο, προσδοκώντας να πουλήσει το Vinfast VF3 σε μεγάλους αριθμούς στους κατοίκους της χώρας, χάρη σε «μια εντυπωσιακή αυτονομία που θα ταιριάζει στην πλειονότητα των οδηγών». 

Vinfast VF3

Δεν γνωρίζουμε ακόμη την τιμή του αυτοκινήτου, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο στο Βιετνάμ με τις παραδόσεις να αναμένονται για το τρίτο 3μηνο του 2024. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί για τη Vinfast, η οποία αυτή τη στιγμή υφίσταται τεράστιες απώλειες, ως εκ τούτου και πιέσεις. Προς το παρόν, η εταιρείας δεν κάνει λόγο για εμπορία του Vinfast VF3 εκτός Βιετνάμ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube