Ο Stig ντριφτάρει με την Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Ο Stig ντριφτάρει με την Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Ένας γύρος στην πίστα του Top Gear με πολύ ανάποδο τιμόνι.

H Mercedes-AMG GT Black Series είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά υπεραυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά και με διαφορά η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της GT. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν πως ο οδηγός του βρετανικού Top Gear, γνωστός και ως "The Stig", θα δοκίμαζε τη ναυαρχίδα του Affalterbach στην πίστα της εκπομπής.

Να θυμίσουμε πως η Mercedes-AMG GT Black Series φορά μια νέα έκδοση του biturbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 730 PS και 800 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G, επιτρέποντας ατελείωτες πλαγιολισθήσεις. Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,2", τα 0-200 km/h έρχονται σε κάτω από 9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Την εικόνα συμπληρώνουν η ενεργή ανάρτηση coil-over, οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων της AMG και το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα που παραπέμπει περισσότερο σε αγωνιστικό προδιαγραφών GT3 και λιγότερο σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Top Gear

Όπως θα δείτε στο βίντεο, η Black Series πέρασε περισσότερο χρόνο στο πλάι παρά ευθεία, με τα ελαστικά να βγάζουν καπνούς σχεδόν σε ολόκληρο το γύρο της πίστας. Ο Stig φαίνεται πως απολαμβάνει το ανάποδο τιμόνι και αποφάσισε να παίξει λίγο παραπάνω στο συγκεκριμένο γύρο βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους απόλυτους χρόνους.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η Mercedes-AMG GT Black Series δεν μπορεί να είναι ταχύτατη στην πίστα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring με χρόνο 6’ 48” 047 στο μεγάλο γύρο των 20.832 m.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube