Ο προπομπός της McLaren BP23 είναι μια 3θέσια 720S

Ο προπομπός της McLaren BP23 είναι μια 3θέσια 720S

Μετά τα σκίτσα του νέου, 3θέσιου hypercar της McLaren που φέρει τον κωδικό BP23, η εταιρία δημοσίευσε και φωτογραφίες του πρωτότυπου εξέλιξης.

Η είδηση για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου GT στο επίπεδο της P1, στην Ultimate Series δηλαδή, κυκλοφορεί από το 2016. Και εκτός από τις τεχνικές λεπτομέρειες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα κοινά σημεία του με τη θρυλική F1.

Το μεγάλο GT, που προς το παρόν ακούει στον κωδικό BP23, είναι 3θέσιο, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο και δύο επιβάτες να βρίσκονται εκατέρωθεν, και λίγο πιο πίσω από αυτόν, όπως ακριβώς συνέβαινε και στη McLaren F1. Επιπλέον, και από αυτό το μοντέλο θα κατασκευαστούν μόλις 106 αυτοκίνητα. Είναι περιττό να πούμε ότι όλα έχουν ήδη προπωληθεί από την πρώτη στιγμή, με τη McLaren να αναγκάζεται να πει «όχι» σε μερικούς πολύ καλούς πελάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη McLaren 570 S [video]

Παρότι λοιπόν η βρετανική φίρμα δεν χρειάζεται να… πείσει κανέναν για την προσήλωση στον στόχο της, αφού οι αγοραστές έχουν βρεθεί, χτες δημοσίευσε στα social media δύο φωτογραφίες του πρωτότυπου εξέλιξης της BP23. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ελαφρώς καμουφλαρισμένη McLaren 720S με 3θέσια διαμόρφωση στην καμπίνα. Το αυτοκίνητο έχει επιπλέον πολύ μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέφτες, αφού πάνω από το συμβατικό γυαλί υπάρχουν τοποθετημένες πρόχειρα δύο κάμερες. Η εικόνα τους προβάλλεται σε δύο οθόνες οι οποίες κρέμονται από την οροφή του αυτοκινήτου.



Για τις τεχνικές προδιαγραφές της McLaren ΒΡ23 δεν έχει αναφερθεί τίποτα επίσημο, όμως είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα φοράει τον 4λιτρο biturbo V8 της 720S, σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα, αντίστοιχο με της P1. Η ισχύς της αναμένεται να ξεπερνάει τους 1.000 PS, με στόχο η τελική της να ξεπεράσει κατά πολύ τα 386 km/h (240 mph) που είχε πετύχει η McLaren F1. Και, λογικά, να παλέψει για τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, ενάντια στην Bugatti Chiron και τα κορυφαία Koenigsegg.

[Πηγή: McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube