H μαγική στιγμή της παραλαβής μιας καινούριας McLaren F1 [video]

H μαγική στιγμή της παραλαβής μιας καινούριας McLaren F1 [video]

Ένα ζευγάρι μοιράζεται μαζί μας το ερασιτεχνικό video που τράβηξαν οι ίδιοι πριν κατά την παραλαβή της καινούριας τους McLaren F1, 25 σχεδόν χρόνια πριν.

Δεν χάνουμε την παραμικρή ευκαιρία να αναφερθούμε στην McLaren F1. To 3θέσιο supercar που είχε παρουσιαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν ένα φανταστικό από κάθε άποψη αυτοκίνητο.

Είχε διαλύσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για τα αυτοκίνητα δρόμου και μάλιστα δύο φορές, ενώ είχε αποτελέσει τη βάση για ένα εξαιρετικό αγωνιστικό που θριάμβευσε στο Le Mans. Είχε τοποθετημένο στο κέντρο έναν πανίσχυρο κινητήρα V12 BMW, μια συνεργασία που η McLaren αναπτύσσει και πάλι. Και ένα εξαιρετικό carbon monocoque σασί που έδινε εξαιρετική οδική συμπεριφορά, τέλειο ζύγισμα, άφθονη μηχανική πρόσφυση και κορυφαία αεροδυναμική απόδοση χωρίς εμφανή αεροδυναμικά βοηθήματα. Στην ίδια λογική βασίζεται και η McLaren 720 S, την οποία είδαμε πρόσφατα σε φωτογραφία που διερρευσε από πριβέ παρουσίαση χωρίς καμουφλάζ, ενόψει της επίσημης παρουσίασης στη Γενεύη σε λιγότερο από έναν μήνα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Monte Carlo [video]

Αυτό το video μας δείχνει τη στιγμή που ένα ζευγάρι παραλαμβάνει την ολοκαίνουρια τότε McLaren F1. Όταν έχεις πολλά χρήματα, κάποια πράγματα γίνονται εύκολα, ενδεχομένως χάνουν την συναισθηματική αξία τους και απομυθοποιούνται. Αλλά εδώ μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοια περίπτωση. Προφανώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή του ζευγαριού. Δεν είναι και λίγο να παραλαμβάνεις μία από τις 106 σε όλο τον κόσμο McLaren F1.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

Σήμερα, με τα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ εύκολο και συνηθισμένο. Αλλά και στην δεκαετία του ’90 οι άνθρωποι συνήθιζαν να αγοράζουν κάμερες και να ξοδεύουν χιλιόμετρα ταινίας καταγράφοντας κάθε στιγμή, από παιδικά γενέθλια, μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή μέχρι βόλτες στο πάρκο με το σκύλο. Παλαιότερα στην τηλεόραση, ειδικά στην Αμερική, υπήρχαν εκπομπές γεμάτες με αστεία οικογενειακά video. Ήταν μόδα, τις αγόραζαν μάλιστα και τις πρόβαλαν και τα ελληνικά κανάλια. Σε έπιανε ζαλάδα από το άτσαλο zoom in-zoom out, τις ενδυματολογικές επιλογές και τα κουρέματα «εποχής». Το συγκεκριμένο οικογενειακό video έχει  όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια από την πρωταγωνίστρια McLaren F1 στο φανταχτερό πορτοκαλί της χρώμα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία, πέρα από τον ενθουσιασμό της συζύγου, είναι ότι ο ιδιοκτήτης αντικρίζει για πρώτη φορά το αυτοκίνητο και έχει την δυνατότητα να εξετάσει κάθε λεπτομέρεια. Καθώς τότε δεν υπήρχε το γρήγορο internet και η δυνατότητα να φωτογραφίες και video, εργοστασιακά και δοκιμών, πριν κάνει την επιλογή του. Ή και μετά, ώστε να το «χωνέψει» ότι αυτό το τόσο ξεχωριστό είναι το δικό του αυτοκίνητο. Έτσι η στιγμή που έχει καταγραφεί σε αυτό το υλικό έχει την ένταση και την αμηχανία της πρώτης φοράς.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube