Ο Jenson Button οδηγεί τη νέα Lotus Emira [video]

Ο Jenson Button οδηγεί τη νέα Lotus Emira [video]

Η τελευταία Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης στα χέρια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, προσκλήθηκε στην πρεμιέρα της Lotus Emira και την οδήγησε για πάνω από 30 γύρους στην πίστα Hethel.

Μολονότι ως φανατικός φίλος της Lotus ο Button δεν είναι και ο πιο αντικειμενικός κριτής, ουδείς μπορεί να παραβλέψει την άποψη ενός πρωταθλητής της Formula 1.

O ίδιος δήλωσε ότι τον εντυπωσίασε η πρόσφυση αλλά και η δύναμη που βγάζει το αυτοκίνητο, τονίζοντας πως η Emira αποπνέει ένα αίσθημα εξαιρετικής ισορροπίας ανεξάρτητα με τον τρόπο που επιλέγει κάποιος για να την οδηγήσει. 

Mάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Button οδήγησε σε βρεγμένη πίστα, καθώς η μέρα ήταν... καθαρά βρετανική. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lotus Emira, η τελευταία βενζινοκίνητη!

Ο Button δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από τη θέση οδήγησης και την εξαιρετική ποιότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο προσφέρεται τόσο για γρήγορες βόλτες, όσο και για καθημερινή οδήγηση. 

Για την τελευταία  -όπως είπε- εντυπωσιάστηκε και από το νέο ψηφιακό περιβάλλον που περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη αφής 10.25” για το infotainment και έναν αντίστοιχα ψηφιακό πίνακα οργάνων, διαγωνίου 12,3”. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να συνδέσει το κινητό του μέσω Android Auto και Apple CarPlay, ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται cruise control, ηλεκτρικά καθίσματα 12 ρυθμίσεων, keyless go, ambient φωτισμός και άλλα.

emira

Η Lotus Emira είναι η τελευταία Lotus που θα φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα πρώτα μοντέλα που θα ξεκινήσουν να πωλούνται το καλοκαίρι του 2022, θα εφοδιάζονται με ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων από την Toyota, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθεί και η εναλλακτική του γνωστού δίλιτρου μοτέρ της Μercedes-AMG. 

Ο μεν κινητήρας της Toyota θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, εναλλακτικά, με αυτόματο, έξι σχέσεων. Αυτός των Γερμανών, πάλι, θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Όσο για την ισχύ, η εταιρία δεν ανακοινώνει συγκεκριμένες ιπποδυνάμεις αλλά αναφέρει πως το φάσμα θα κυμαίνεται μεταξύ 360-400 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube