Ο Christian Von Koenigsegg μας πάει βόλτα με την πρώτη Gemera [video]

Ο Christian Von Koenigsegg μας πάει βόλτα με την πρώτη Gemera [video]

O Christian Von Koenigsegg μας πάει βόλτα με το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο της Gemera δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τον ήχο του νέου Μega-GT.

Koenigsegg Gemera

Το Koenigsegg Gemera παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2020 ως το πρώτο 4θέσιο hypercar του κατασκευαστή. Περίπου δύο χρόνια μετά, κάνει την εμφάνιση του σε βίντεο το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο του Gemera, δίνοντάς μας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από τον ήχο του τρικύλινδρο twin-turbo κινητήρα του.

Να θυμίσουμε ότι σουηδικό hypercar χρησιμοποιεί έναν 2.0lt τρικύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 608 PS ο οποίος συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν τετρακίνηση και torque vectoring σε όλους τους τροχούς. Το Gemera μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 km και με ταχύτητες έως 300km/h. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 1.724 PS και 3.500 Nm ροπής. Το σπριντ για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 1,9", ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 400 km/h. 

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Christian Von Koenigsegg εξηγεί ότι ο ήχος της εξάτμισης όπως και όλο το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς εξέλιξης. Βέβαια, ακόμα και στο ραλάντι το Gemera ακούγεται αγριεμένο. Δυστυχώς, το πρωτότυπο ήταν περιορισμένο στις 4.500 rpm αλλά σε μορφή παραγωγής το τρικύλινδρο μοτέρ θα στροφάρει μέχρι τις 8.500 rpm. 

Koenigsegg Gemera

Όπως θα περίμενε κανείς, το εσωτερικό του Gemera που πρωταγωνιστεί στο βίντεο δεν είναι ολοκληρωμένο. Ωστόσο, όταν θα φτάσει στους αγοραστές του, παρά τις εκρηκτικές του επιδόσεις το σουηδικό Mega-GT θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες με υψηλό επίπεδο άνεσης. Συγκεκριμένα, το Gemera θα διαθέτει τέσσερις θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες, οθόνες infotainment εμπρός και πίσω και τριζωνικό κλιματισμό. Όλα αυτά τα καλούδια θα βρίσκονται σε μια καμπίνα που θα είναι κατασκευασμένη από τα υψηλότερης ποιότητας υλικά, όπως υπόσχεται η Koenigsegg.

Τέλος, η παραγωγή του είναι περιορισμένη σε μόλις 300 κομμάτια, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube