Ντεμπούτο για την Kimera EVO38, με άρωμα Lancia 037 [video]

Ντεμπούτο για την Kimera EVO38, με άρωμα Lancia 037 [video]

H Kimera, προσπαθώντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το όνομά της, αποκαλύπτει την Kimera EV038, την φυσική εξέλιξη της EVO37.

H Kimera EVO38 είναι η συνέχεια της Lancia 037 που όλοι θα ήθελαν αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ, σύμφωνα με τον Luca Betti, ιδιοκτήτη της Kimera και δημιουργό της EVO37.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η νέα Kimera EVO38 γεννήθηκε με σκοπό να τιμήσει εποχή κατά την οποία η Ιταλία κατέλαβε κορυφαία θέση στο χώρο των αυτοκινήτων, παραμένοντας πιστή στην παράδοση της και αναβιώνοντας ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Kimera EVO38 είναι η συνέχεια της Lancia 037 που όλοι θα ήθελαν αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας

Kimera EVO38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lancia 037 γίνεται 4κίνητη μετά από 40 χρόνια

Όπως κάθε restomod μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του, η Kimera δεν έχει πειράξει το εμβληματικό στυλ της Lancia 037. Αντίθετα, έχει εκμοντερνίσει ελαφρώς τις κλασικές, γραμμές του αρχέτυπου από τη δεκαετία του '80. Το εμπρός μέρος είναι αρκετά «άγριο» και επιθετικό, ενώ πίσω ξεχωρίζει η ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση, ανάμεσα από το ολοστρόγγυλα φωτιστικά σώματα.

Σε αντίθεση με την  πισωκίνητη EVO37, η νέα EVO38 είναι τετρακίνητη, εκμεταλλευόμενη την χρήση ενός προηγμένου ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ο ίδιος την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Ωστόσο, το σύστημα επιτρέπει και το «πάγωμα» του εμπρός διαφορικού, κάνοντας στην ουσία πισωκίνητο το αυτοκίνητο.

Επιπροσθέτως, ο οδηγός, μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ανάρτησης (δύναται ακόμα και να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος). Ως προς το κιβώτιο ταχυτήτων, η EV038 εξοπλίζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο (όπως και η EVO37), με την αυτοκινητοβιομηχανία να εξετάζει τη χρήση ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κιβωτίου στο μέλλον.

Kimera EVO38

H ύπαρξη τετρακίνησης δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για το αυτοκίνητο, μιας και η χρήση ανθρακονήματος και τιτανίου αναμένεται να διατηρήσει το βάρος κάτω από τα 1.100 kg.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένος ένας 4κύλινδρος  εν σειρά κινητήρας 2.150 cc, συνολικής απόδοσης 600 ίππων και 580 Nm ροπής. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί σε μόλις 38 αντίτυπα με την τιμή τους να μην έχει ανακοινωθεί.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube