Nissan Leaf 90th Anniversary, γενέθλια έκδοση για το κόμπακτ EV

Nissan Leaf 90th Anniversary, γενέθλια έκδοση για το κόμπακτ EV

Με αφορμή τα 90 χρόνια της, η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει μια ειδική έκδοση του γερασμένου πια Nissan Leaf που δεν θα έρθει όμως στη Γηραιά Ήπειρο.

Nissan Leaf 90th Anniversary

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγάλης κλίμακας, το Nissan Leaf ζει και βασιλεύει. Τουλάχιστον στην JDM.

Παρά τη γερασμένη τεχνική βάση και τον ηλεκτρικό εξοπλισμό του που υστερεί σε σχέση με τον τρέχοντα ανταγωνισμό, το κόμπακτ της Nissan εξακολουθεί να βρίσκεται στον κατάλογο της φίρμας. Με την τελευταία να προσφέρει μια ειδική σειρά σβήνοντας τα 90 κεριά της.

Tο Nissan Leaf 90th Anniversary επιχειρεί να δώσει ανανεωμένο ενδιαφέρον στο ιαπωνικό κόμπακτ στην JDM, όπου συνεχίζει να βρίσκει αγοραστές

Nissan Leaf 90th Anniversary

Επομένως, αυτή η 90ή επέτειος για το Nissan Leaf έρχεται με μια σπέσιαλ παρουσίαση. Εκτός από τη νέα χρωματική παλέτα, το αμάξωμα μπορεί να αποκτήσει πολλά και συγκεκριμένα σχέδια στο καπό ή στη μάσκα. 

Για να ανταποκρίνεται στους σύγχρονους κώδικες, το ιαπωνικό κόμπακτ EV κοσμείται επίσης με χαλκόχρωμα ένθετα, σε μια αντιστοίχιση με το Nissan Ariya και στη «νέα αυγή», τόσο αγαπητή στην εταιρεία Yokohama.

Nissan Leaf 90th Anniversary

Το Nissan Leaf 90th Anniversary διατίθεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία, πάντα χωρίς επεμβάσεις ή αναβαθμίσεις του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Παραμένει λοιπόν με τις μπαταρίες των 40 ή των 60 kW που τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρομοτέρ 150 ή 218 ίππων αντίστοιχα. Οι επιδόσεις και η αυτονομία παραμένουν αμετάβλητες, όπως και οι υπηρεσίες χρέωσης.

Όπως πολλές σπέσιαλ σειρές, έτσι και το Nissan Leaf 90th Anniversary επιχειρεί να δώσει ανανεωμένο ενδιαφέρον στο ιαπωνικό κόμπακτ στην JDM, όπου συνεχίζει να βρίσκει αγοραστές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube