Το Nissan Juke θα παραμείνει σχεδιαστικά ριζοσπαστικό

Το Nissan Juke θα παραμείνει σχεδιαστικά ριζοσπαστικό

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα «πατήσει» στον δρόμο που χάραξε η πρώτη.

Το Nissan Juke δεύτερης γενιάς θα παρουσιαστεί το 2016 και σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Nissan, Shiro Nakamura, θα παραμείνει σχεδιαστικά ριζοσπαστικό.

Μιλώντας σε συνεργάτες μας, ο Shiro Nakamura παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολη δουλειά η αντικατάσταση ενός πετυχημένου μοντέλου, ενώ θέλουν να διατηρήσουν την χαρακτηριστική σχεδιαστική του άποψη που «είτε την αγαπάς είτε την μισείς». Εμφανισιακώς πάντως, η διαφορά στην σχεδίαση μεταξύ πρώτης και δεύτερης γενιάς Juke θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι η διαφορά των δύο γενεών Qashqai.

Η έλευση του νέου Juke είναι προγραμματισμένη για το 2016 και θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Micra που θα παρουσιαστεί την ίδια χρονιά.

Ο κ. Nakamura μας αποκάλυψε ακόμα η σχεδιαστική του ομάδα δουλεύει αυτή την περίοδο για την επόμενη του Micra, με σκοπό να το κάνει ξεχωριστό και εκφραστικό. Ακόμα, το επόμενο Micra θα διαθέτει στην γκάμα του και έκδοση με αυξημένη απόσταση από τα έδαφος, τύπου crossover.

Ακόμα, ο υπεύθυνος προγραμματισμού της Nissan, Andy Palmer, ανέφερε στους συνεργάτες μας ότι θέλει να αλλάξει ριζικά την σχεδίαση του «χαριτωμένου» Micra και να την κάνει πιο ευρωπαϊκή.

Επίσης, ο κ. Palmer παραδέχθηκε ότι το Ford Fiesta θα πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς στα οδικά χαρακτηριστικά του επόμενου Micra, ως αντιστάθμισμα της κακής κριτικής που έχεις δεχθεί το υπάρχον μοντέλο σε αυτόν τον τομέα.

[Πηγή:What Car?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube