Nissan: Ετοιμάζει ηλεκτρικό B-SUV;

Nissan: Ετοιμάζει ηλεκτρικό B-SUV;

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Nissan μετά από το Ariya θα έχει μέγεθος Juke.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AutoExpress, η Nissan ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV για την αγορά της Ευρώπης. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια κοντύτερη έκδοση της πλατφόρμας CMF-EV η οποία χρησιμοποιείται ήδη στο Nissan Ariya (εικόνα) και θα φιλοξενήσει το επερχόμενο C-Crossover της Renault. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Nissan Ariya [video]

Ο Nicolas Bozek, υπεύθυνος product planning της Nissan Europe δήλωσε πως το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης E-4ORCE της Nissan (δύο ηλεκτροκινητήρες) θα χρησιμοποιηθεί εκτός από το Ariya και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στην κατηγορία B-SUV. Παρόλα αυτά είναι βέβαιο πως εκτός από την τετρακίνητη εκδοχή του, το επερχόμενο ηλεκτρικό B-SUV θα διατίθεται και σε προσθιοκίνητες εκδόσεις με χαμηλότερη αρχική τιμή.

Nissan Juke

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα παραπέμπει στο Ariya, όμως θα έχει μικρότερες διαστάσεις, παραπλήσιες με το βενζινοκίνητο Juke. Δεν είναι απίθανο μάλιστα να δούμε και μια ακόμα εκδοχή του με coupé αμάξωμα. Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρικό B-SUV θα είναι πιο ευρύχωρο από το Juke χάρη στην ηλεκτρική πλατφόρμα με επίπεδο πάτωμα.

Το ηλεκτρικό B-SUV της Nissan θα ανταγωνιστεί τα Peugeot e-2008, Opel Mokka-e, DS 3 Crossback E-Tense και Hyundai Kona Electric.

[Πηγή: AutoExpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube