Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό SUV φτάνει στην Ευρώπη

Nissan Ariya: Το ηλεκτρικό SUV φτάνει στην Ευρώπη

Η Nissan μόλις παρέλαβε τις πρώτες μονάδες προ-παραγωγής του ηλεκτρικού SUV της στην Ευρώπη. Ο στόχος; Να παρουσιάσει το μοντέλο ένα χρόνο νωρίτερα από το εμπορικό λανσάρισμά του.

Nissan Ariya

Αφού θεωρήθηκε από τους ηγέτες στα EV, στη συνέχεια η Nissan αρκέστηκε στον ρόλο του θεατή για αρκετούς μήνες. Αιτία, το πρωτοπόρο Leaf που ξεκίνησε να γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό. Έτσι στους μαζικούς κατασκευαστές, στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, άρχισε να φιγουράρει στην κορυφή το κορεατικό ντουέτο Hyundai Kona και Kia e-Niro, κάτι αναμενόμενο μιας και τοποθετούνται στην πιο δημοφιλή κατηγορία των SUV. 

Η ιαπωνική μάρκα όμως δεν έχει ακόμη πει την τελευταία της λέξη και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά με το πρώτο ηλεκτρικό της SUV. Το Ariya που αποκαλύφθηκε εδώ και έναν χρόνο και κάτι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, προσγειώνεται τώρα στην Ευρώπη. Έτσι αρκετές μονάδες προ-παραγωγής μόλις παραδόθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο για να δειγματίσουν το μοντέλο στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Nissan Ariya

Όπως το μελλοντικό ηλεκτρικό Renault Mégane, το SUV της Nissan χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV. Κοινή για τις διάφορες φίρμες της Συμμαχίας, αυτή η ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική επιτρέπει μεγάλο αριθμό διαμορφώσεων. 

Στην Ευρώπη, το Ariya θα διατίθεται σε πέντε τεχνικές διαμορφώσεις. Έτσι γκάμα θα συντίθεται από δικίνητα και τετρακίνητα μοντέλα με ισχύ που θα κυμαίνεται από 160 kW (217 PS) έως 290 kW (394 PS) και δύο διαμορφώσεις μπαταρίας, σε 63 και 87 kWh, με αυτονομία έως 500 km.

Το Nissan Ariya θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το β’ εξάμηνο του 2021, με τοποθέτηση σε μια πιο premium κατηγορία και με κύριο στόχο το Tesla Model Y.

Nissan Ariya

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube