Nissan Ariya: Έρχεται η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV [video]

Nissan Ariya: Έρχεται η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV [video]

Το Ariya θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο διευρύνοντας την γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan.

H Nissan ανακοίνωσε πως η έκδοση παραγωγής του Ariya θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία, το νέο μοντέλο της θα συνδυάζει εντυπωσιακό σχεδιασμό, ευρύχωρη και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα, και επιδόσεις που θα παραπέμπουν σε σπορτσκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Το πρωτότυπο Ariya (2019) παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο ηλεκτρικό C-SUV από τη Nissan. Σχεδιαστικά, η έκδοση παραγωγής δεν θα ξεφεύγει σημαντικά από την εικόνα του πρωτοτύπου καθώς η Nissan είχε πει πως το 95% του concept car θα περάσει στην παραγωγή.

Όπως διακρίνουμε από τη σκοτεινή εικόνα teaser διατηρείται η φωτεινή υπογραφή LED και η αεροδυναμική σιλουέτα. Αυτό που πιθανότατα θα είναι διαφορετικό, είναι μικρές λεπτομέρειες όπως οι καθρέφτες, οι τροχοί και τα φώτα που θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της μαζικής παραγωγής. Δεδομένου του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το Ariya θα έχει καλυμμένη γρίλια V-Motion που εξελίσσεται ως "ασπίδα" για την προστασία των αισθητήρων του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το ηλεκτρικό SUV κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα), τετρακίνηση, εξελιγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPilot 2.0 και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Τον προηγούμενο μήνα, η Nissan ανακοίνωσε το νέο στρατηγικό στρατηγικό σχέδιο για επιστροφή στην κερδοφορία το οποίο περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, μαζί με το παρακάτω video.

 

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube