Νέο Zenvo TSR-GT με τελική 424 km/h

Νέο Zenvo TSR-GT με τελική 424 km/h

H Zenvo παρουσίασε το νέο TSR-GT, το πιο γρήγορο μοντέλο στην ιστορία της με ισχύ 1.379 PS και τελική ταχύτητα 424 km/h.

Zenvo TSR-GT

H Zenvo παρουσίασε το νέο TSR-GT, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ. Το νέο μοντέλο, όπως δηλώνει το όνομα του, αποτελεί την GT έκδοση του σκληροπυρηνικού TSR-S.

Στο κέντρο του είναι τοποθετημένος ο 5.8 lt V8 με δύο υπερσυμπιεστές που συναντάμε και στο TSR-S. Ωστόσο, στην περίπτωση του TSR-GT, η ισχύς έχει αυξηθεί από τους 1.193 PS στους 1.379 PS χάρη σε αναβαθμίσεις στο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής. Το μοτέρ μπορεί να λειτουργήσει και με βιοαιθανόλη E85.

Zenvo TSR-GT

Για μείωση της οπισθέλκουσας, στη θέση της ενεργής αεροτομής Centripedal που χρησιμοποιεί το TSR-S έχει τοποθετηθεί μια μικρότερη σταθερή αεροτομή και οι ζάντες έχουν αεροδυναμικά καλύμματα.

Ως αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενο ταυτόχρονα μια μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης, το Zenvo TSR-GT επιταχύνει μέχρι τα 424 km/h. Θυμίζουμε ότι η τελική ταχύτητα του TSR-S είναι 325 km/h. 

Zenvo TSR-GT

Σε αντίθεση με το σκληροπυρηνικό αδελφάκι του, το εσωτερικό του είναι ντυμένο με δέρμα και διαθέτει περισσότερη ηχομόνωση.

Η Zenvo θα κατασκευάσει μόλις τρία αντίτυπα του TSR-GT, τα οποία έχουν ήδη βρει αγοραστή. Mέσα στο 2023 ο κατασκευαστής από τη Δανία θα παρουσιάσει και ένα νέο υβριδικό V12 σούπερκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube