Νέο υβριδικό σύστημα για το Suzuki Swift

Νέο υβριδικό σύστημα για το Suzuki Swift

To Suzuki Swift, το δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης της Suzuki, αναμένεται να αποκτήσει νέο υβριδικό σύστημα.

Suzuki Swift

Μπορεί ο εξηλεκτρισμός να βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοκινητικών εξελίξεων, εντούτοις όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες που εξελίσσουν τα υβριδικά τους συστήματα. Η Suzuki είναι μία από αυτές, με το Suzuki Swift να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Σύμφωνα με το Autocar India, που έχει το σχετικό ρεπορτάζ, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο υβριδικό κινητήριο σύνολο, με το οποίο θα εξοπλίσει τα μοντέλα της, με το Swift να είναι ένα εξ αυτών.

Η Suzuki εξελίσσει ένα νέο υβριδικό σύστημα, με το Swift να είναι ένα από τα μοντέλα που θα εξοπλιστούν με αυτό

Suzuki Swift

Η Maruti Suzuki, η θυγατρική εταιρεία του Ιάπωνα κατασκευαστή στην Ινδία, έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του υβριδικού συστήματος in house, χωρίς να αξιοποιεί τη συνεργασία που έχει με την Toyota. Στόχος της το χαμηλότερο κόστος του κινητήριου συνόλου, προκειμένου η τιμή των μοντέλων που θα εξοπλίσει να παραμείνει σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές.

Ως βάση του θα χρησιμοποιηθεί το μοτέρ που είχαμε δει και στην τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της εταιρείας. Μιλάμε για το 3κύλινδρο κινητήριο σύνολο χωρητικότητας 1.2 lt, με ήπια υβριδικό σύστημα 12V SHVS.

Στην τέταρτη γενιά του αυτοκινήτου,  ο θερμικός κινητήρας κινεί το αμάξωμα, αντλώντας δύναμη κατά τη διάρκεια της επιταχύνσης, από το υβριδικό σύστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ινδία, στο καινούριο υβριδικό σύστημα που εξελίσσει η Maruti Suzuki, ο βενζινοκινητήρας θα λειτουργεί ως range extender. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά θα φορτίζει την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 1,5-2 kWh ή μεταδίδοντας άμεσα, μέσω μετατροπέα, την ηλεκτρική ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση του συνόλου.

Suzuki Swift
Με αυτόν το τρόπο, η κίνηση θα θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τον βενζινοκινητήρα να λειτουργεί κατά κύριο λόγο προς όφελος της απόδοσης και της κατανάλωσης. Τέλος, να σημειώσουμε πως βάσει των πληροφοριών,  η Maruti Suzuki αναμένεται να λανσάρει το ολοκαίνουριο Swift Hybrid το 2027. Μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο μοντέλο εμφανιστεί και στα μέρη μας.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube