Ανανεωμένο Suzuki Swift, πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Ανανεωμένο Suzuki Swift, πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Η ώρα των επίσημων αποκαλυπτηρίων για το Suzuki Swift έφτασε, με το αγαπημένο supermini της ιαπωνικής εταιρείας να φτάνει στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024.

Suzuki Swift

Το Suzuki Swift, με τον χαρακτήρα και την αξιοπιστία του, έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Σαν μεταχειρισμένο δε, πουλάει σαν ζεστό ψωμί. Μετά από τρεις γενιές πετυχημένης εμπορικής παρουσίας, ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης του Suzuki Swift τέταρτης γενιάς.

Οι αριθμοί πολλές φορές μιλούν από μόνοι τους. Όταν ένα μοντέλο ξεπερνά τις εννιά εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο, τότε σίγουρα η αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται πίσω από αυτό κάτι κάνει σωστά.

Η Suzuki λοιπόν, θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα της στο λεγόμενο B-Segment και βλέποντας τον ανταγωνισμό συνεχώς να ανανεώνεται έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να φρεσκάρει το Suzuki Swift.

Τα πρώτα Suzuki Swift τέταρτης γενιάς θα πατήσουν Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024

Suzuki Swift

Το νέο Swift λοιπόν, αποπνέει αυτοπεποίθηση και περιπετειώδη χαρακτήρα με μία ανασχεδιασμένη μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L, που δένουν αρμονικά με τις στρογγυλεμένες γραμμές των φτερών. Οι στιβαρές πλαϊνές γραμμές, σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές της οροφής προσδίδουν στο ανανεωμένο χάτσμπακ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ένα εντυπωσιακό στυλ που ξεχωρίζει. 

Ο δυναμικός και διασκεδαστικός χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται ακόμη περισσότερο από τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα. Στα αξιοσημείωτα του Suzuki Swift τέταρτης γενιάς είναι η μετακίνηση των χειρολαβών από την πίσω κολόνα στα πάνελ των θυρών.

Από εκεί και πέρα, η νέα παλέτα χρωμάτων του Suzuki Swift αποτελείται από 8 επιλογές και 4 bi-tone συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένων των νέων χρωματισμών Frontier Blue Pearl Metallic και Cool Yellow Metallic.

Χωροταξικά τώρα, το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά τι, φτάνοντας πλέον τα 3,86 m, με το πλάτος και το ύψος να λογίζονται στα 1,73 m και 1,49 αντίστοιχα. Το μεταξόνιο έχει παραμείνει αμετάβλητο (2,45 m), όπως ακριβώς και ο χώρος αποσκευών, που ξεκινά από τα 265 lt και μπορεί να φτάσει τα 980 lt.

Περνώντας στο εσωτερικό το νέο Swift διαθέτει μία άνετη, ευρύχωρη και εργονομική καμπίνα. Στην κορυφή του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής 9” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ενσωματώνει μάλιστα και δυνατότητες σύνδεσης Apple Car Play και Android Auto, όπως ακριβώς επιτάσσει η σημερινή, ψηφιακή εποχή.

Suzuki Swift

Όμορφο στο μάτι είναι και το flat bottom τιμόνι που προσδίδει μία πιο σπορτίβ αίσθηση στο αυτοκίνητο, πίσω από το οποίο βρίσκεται ένας ευανάγνωστος αναλογικός πίνακας οργάνων. Στα συν της εργονομίας της καμπίνας, προστίθεται η ύπαρξη ξεχωριστού πάνελ για τον κλιματισμό με φυσικούς διακόπτες.

Στο κομμάτι των συστημάτων ασφαλείας, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση, προικίζοντας το επιτυχημένο «μικρό» της με Dual Sensor Brake Support II (DSBS II) για την ανίχνευση οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών μπροστά από το όχημα, Lane Keep Assist (LKA), το οποίο συνεργάζεται με το adaptive cruise control, Driver Monitoring System (DMS) που εντοπίζει τυχόν σημάδια κόπωσης του οδηγού, καθώς και άλλα αντίστοιχα συστήματα υποβοήθησης, όπως Lane Departure Prevention (LDP), Adaptive Cruise Control (ACC), Traffic Sign Recognition (TSR). Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) και eCall.

Κάτω από το καπό του Suzuki Swift τέταρτης γενιάς τοποθετείται ένας νέος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 lt. Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις, συνδυάζοντας προηγμένη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για αμεσότερη απόκριση και συνολικά καλύτερη απόδοση.

Suzuki Swift

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, για ακόμη πιο βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση. Μετατρέποντας την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και αποθηκεύοντάς τη στην μπαταρία ιόντων λιθίου, το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

Τέλος, ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Suzuki Swift θα ξεκινήσουν άμεσα στην ιαπωνική αγορά. Στα καθ΄ημάς τώρα, όπως ενημέρωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Suzuki στην Ελλάδα, το βιβλίο των προ-παραγγελιών θα ανοίξει άμεσα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2024.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube