Νέο VW Passat, μαζική διαρροή πληροφοριών

Νέο VW Passat, μαζική διαρροή πληροφοριών

Οι περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Volkswagen Passat έπαψαν να είναι άγνωστες, ύστερα από διαρροή εταιρικής παρουσίασης.

Πολλές λεπτομέρειες για το επερχόμενο νέο Volkswagen Passat που αφορούσαν προϊοντική παρουσίαση διέρρευσαν στο ίντερνετ λίγο πριν από την επιβεβαιωμένη επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου τον Ιούλιο. Γεύση του αυτοκινήτου όμως έχουμε πάρει ήδη από το scoop επί της κινεζικής έκδοσής του, του VW Magotan.

Μια από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες είναι ότι η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και έναν 1.600άρη ντίζελ με μέγιστη ισχύ 120 PS. Αυτό το μοτέρ 1.6 TDI έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των πετρελαιοκινητήρων που περιλαμβάνει ακόμη τρεις δίλιτρους TDI με ισχύ 150, 190 και 240 PS

H γκάμα των βενζινοκινητήρων απαρτίζεται από δύο 1.400άρηδες TSI με 125 και 150 PS, με τον ισχυρότερο να ενσωματώνει και το σύστημα Active Cylinder Technology (ACT) που απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους όταν η ανάγκη για φορτίο είναι χαμηλή. Ακόμα υπάρχει ένας 1.8 TSI με 180 PS και δύο δίλιτροι TSI με 220 και 280 PS.

Η Volkswagen προγραμματίζει ακόμη την προσθήκη στην γκάμα ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου. Το υβριδικό Passat διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα και μια συστοιχία μπαταριών 9.9 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία 50 km με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και 1.000 km με συνδυασμένες τις δύο μονάδες ισχύος. Στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Passat η υποδοχή φόρτισης θα βρίσκεται στο σήμα της εταιρείας στη μάσκα.

Το νέο Passat θα έχει μήκος 4,77 m και θα είναι μέχρι και 85 κιλά πιο ελαφρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Τα εμπρός φανάρια προαιρετικά θα είναι LED, οπότε και θα υποστηρίζονται από το σύστημα Dynamic Light Assist. Τα πίσω θα διατίθενται με τεχνολογία LED στάνταρ από τα βασικά κιόλας μοντέλα.

Στην καμπίνα, το νέο Passat υιοθετεί την 12,3ιντση ψηφιακή οθόνη, που γνωρίζουμε ήδη από το νέο TT, αντί του κλασικού πίνακα οργάνων. Η οθόνη θα έχει ανάλυση 1140x540 px και θα διατίθεται με head-up display και σύστημα park assist. Επίσης θα υπάρχει κάμερα με περίβλεπτη θέαση και σύστημα βοηθείας για ρυμουλκούμενο. 

Πολλές από αυτές τις λεπτομέρειες είχαν γίνει ήδη γνωστές από τον Μάιο, όταν η Volkswagen δήλωσε ότι το νέο Passat θα ενσωματώνει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης όπως τα City Emergency Braking, Traffic Jam Assist, Side Assist με Rear Traffic Alert, Front Assist και άλλα.

Το νέο Volkswagen Passat θα αποκαλυφθεί online τον Ιούλιο και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις πριν από το τέλος του 2014, ακριβώς ύστερα από την επίσημη πρεμιέρα του στο Mondial de l’ Automobile, στο Παρίσι, τον Οκτώβριο.

[Πηγή autohome.com.cn μέσω indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube