Ετοιμάζεται το νέο VW Passat

Ετοιμάζεται το νέο VW Passat

Η VW μας παρουσιάζει ορισμένες λεπτομέρειες της όγδοης γενιάς του Passat.

Η VW αποκάλυψε τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες του νέου Passat και Passat Estate, λίγες εβδομάδες πριν την παρουσίασή του και πριν το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την VW, η όγδοη γενιά του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου θα είναι εντελώς νέα και θα διαθέτει μια πληθώρα από σύγχρονα συστήματα και τεχνολογίες, έτσι ώστε να συνεχίσει την πετυχημένη εμπορική καριέρα των προκατόχων του που μέσα σε 41 χρόνια έχουν πουλήσει πάνω από 23 εκ. κομμάτια.

Χάρη στη χρήση νέων ελαφρύτερων υλικών, το νέο Passat θα είναι 85 kg ελαφρύτερο και έως 20% πιο οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμου.

Το highlight της γκάμας κινητήρων της όγδοης γενιάς Passat είναι ο νέος 2λιτρος TDI BiTurbo που αποδίδει 240 ίππους και 51,0 kgm ροπής από τις 1.750 rpm και συνδυάζεται αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων και τετρακίνηση 4MOTION. Η γκάμα θα περιλαμβάνει ακόμα και μια plug-in υβριδική έκδοση, με αυτονομία ηλεκτροκίνησης 50 km και συνδυαστική κάτι λιγότερο από 1.000 km.

Στην καμπίνα, αυτό που θα κλέβει την παράσταση είναι ο πίνακας οργάνων. Έχει αντικατασταθεί από μία TFT οθόνη 12,3”, στα πρότυπα του νέου TT, ενώ εξοπλιστικά στοιχεία όπως το head up display και το σύγχρονο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων δεν θα απουσιάζουν. Ακόμα, θα προσφέρεται και η τελευταία γενιά του συστήματος Park Assist που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να σταθμεύει το νέο Passat σε κάθετους χώρους χωρίς να είναι μέσα.

Από πλευράς εμφάνισης, όλα τα νέα Passat θα έχουν πίσω φώτα τύπου LED, ενώ μπροστά θα είναι είτε προβολείς αλογόνου είτε τύπου LED.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πραγματικές φωτογραφίες για το νέο Passat θα δούμε στις αρχές Ιουλίου, ενώ η επίσημη παρουσίασή του για το κοινό θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube