Νέο Volvo S100, η ναυαρχίδα της σουηδικής εταιρείας

Νέο Volvo S100, η ναυαρχίδα της σουηδικής εταιρείας

Η νέα ναυαρχίδα της Volvo υπό το όνομα S100 θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα πατά σε μια μεγεθυμένη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του S80.

Η Volvo και η Geely προσχώρησαν σε σύμφωνο για την εξέλιξη και κατασκευή μιας ναυαρχίδας με το όνομα S100, ύστερα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για το αν ένα τέτοιο μοντέλο θα ήταν εφικτό.

Το S100 θα αντιπαρατεθεί στην αγορά με τις 7άρες BMW, τις Mercedes-Benz S-Class και τα Audi A8 και θα πατά σε μια μεγεθυμένη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του S80. Το μεγάλο Volvo/Geely θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στο Chengdu στην Κίνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το θα πωλείται και εκτός της κινεζικής αγοράς.

Το S100 θα αποτελέσει την κορωνίδα στην γκάμα της Volvo και θα είναι πιο μεγάλο και πιο πολυτελές από το επίσης κατασκευασμένο στην Κίνα S80L, αλλά θα έχει και σαφώς υψηλότερη τιμή από αυτό. Προφανώς το S100 θα έχει σημαντική δυσκολία να «κλέψει» πελατεία από γερμανικό τρίο, αλλά η Volvo θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια πελατεία που ψάχνει για κάτι νέο και εκτός της πεπατημένης.

[Πηγή auto.sohu.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube