Το νέο Volkswagen Tiguan πιάστηκε στα πράσα!

Το νέο Volkswagen Tiguan πιάστηκε στα πράσα!

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του, το νέο Volkswagen Tiguan πιάστηκε να κινείται στους δρόμους της Σλοβενίας και μας αποκαλύπτει πλήρως τη νέα του εμφάνιση.

Volkswagen Tiguan

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Volkswagen Tiguan τον Σεπτέμβριο, αλλά μερικές εβδομάδες πριν από την επίσημη παρουσίαση, φωτογραφίες ενός μη καμουφλαρισμένου μοντέλου που θεαθεί στη Σλοβενία μας αποκαλύπτει πρόωρα τη νέα εμφάνιση του δημοφιλούς SUV.

Το Tiguan είναι το πιο εμπορικό αυτοκίνητο στην γκάμα της Volkswagen από το 2018 ενώ από το 2007 όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη του γενιά, έχει πουλήσει παραπάνω από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτό το καθιστά ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Volkswagen κάτι που φιλοδοξεί να συνεχιστεί και για την ολοκαίνουρια τρίτη του γενιά.

Οι πρώτες «επίσημες» φωτογραφίες του μας δείχνουν πως σχεδιαστικά τουλάχιστον δεν θα ξεφεύγει πολύ από τα αισθητικά πρότυπα του Tiguan έως και σήμερα, ωστόσο διακρίνεται μια πιο καμπύλη γραμμή στην οροφή του κάτι που παραπέμπει στην αισθητική του ηλεκτρικού του αδελφού, του ID.4

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CocheSpias (@cochespias1)

 

Η Volkswagen αναφέρει στις πρώτες πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα, πως το νέο Tiguan που θα βασιστεί στην αναθεωρημένη πλατφόρμα MQB EVO θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος φτάνοντας τα 4.55 m, με το ύψος να είναι αυξημένο κατά 5 mm, ενώ το πλάτος και το μεταξόνιό του θα παραμείνουν ίδια στα 1,67 m και 2,68 m αντίστοιχα.

Αυτές οι διαστάσεις αφορούν την 5θέσια έκδοση του Tiguan και όχι την 7θέσια Allspace η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αντικατασταθεί από ένα ξεχωριστό μοντέλο, το Tayron. Πρόκειται για ένα SUV που κατασκευάζεται και πωλείται στην Κίνα, μια παραλλαγή του οποίου θα κατασκευαστεί και στη Γερμανία για να καλύψει την Ευρωπαϊκή αγορά.

Επιστρέφοντας στο νέο Tiguan, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και πάλι, αυτό θα είναι πιο πρακτικό αλλά και πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό του, με το χώρο φόρτωσης να αυξάνεται έως τα 648 lt ανάλογα με τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος.

Αναβαθμισμένο θα είναι και στο εσωτερικό του με νέα διάταξη οθονών και πλούσιο εξοπλισμό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,25”, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις το infotainment θα έχει διαγώνιο οθόνης έως και 15” και θα διαθέτει και Head Up Display.

2023 Volkswagen Tiguan

Σε όλες τις εκδόσεις πάντως του νέου Tiguan αναμένονται όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει η Volkswagen σήμερα. Επιπλέον όμως, θα διαθέτει και μεγαλύτερη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, προσφέροντας μεταξύ άλλων σύστημα μασάζ καθισμάτων, την εξελιγμένη προσαρμοζόμενη ανάρτηση DCC Pro καθώς και τους νέου προβολείς LED HD Matrix. 

Τέλος, το νέο Tiguan τρίτης γενιάς που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο του 2024, θα είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και θα εφοδιάζεται με τη γνωστή γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI) και diesel (TDI), καθώς και με plug-in hybrid εκδόσεις με ισχύ από 204 έως 272 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube