Νέο SUV της Aston Martin σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz;

Νέο SUV της Aston Martin σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz;

Τη ζήτηση για υπερπολυτελή SUV που οδήγησε τις Bentley, Lamborghini κ.α. να ετοιμάσουν τα δικά τους φαίνεται πως αναγνωρίζει και η Aston Martin.

Με τις Bentley και Lamborghini να ετοιμάζουν από ένα υπερπολυτελές SUV ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Aston Martin.

Η Aston Martin, ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων, έχει συμφωνήσει ήδη με τη Daimler για την εξέλιξη νέων κινητήρων V8. Και τώρα η βρετανική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και στην εξέλιξη ενός νέου υπερπολυτελούς SUV.

Αν προκύψει νέο SUV με τα σήματα της Aston Martin αυτό δεν θα γίνει σε λιγότερα από τρία χρόνια από σήμερα. Είναι πάντως αρκετά πιθανό, απλώς η βρετανική εταιρία ακόμα εξετάζει το αν συμφέρει να το εξελίξει μόνη της ή σε συνεργασία με τη Daimler.

Η Aston Martin πούλησε περίπου 4.000 αυτοκίνητα το 2013, και ένα νέο SUV θα είναι απαραίτητο αν θέλει να πετύχει τον στόχο των 7.000 πωλήσεων που έχει θέσει για το 2016. Προς το παρόν πάντως πρέπει να βρει έναν άνθρωπο για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου αφού ο προηγούμενος, Ulrich Bez, παραιτήθηκε λίγο μετά τα 70ά γενέθλιά του, στα τέλη του 2013.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube