Επίσημο: Νέο Subaru Levorg ΙΙ [videos]

Επίσημο: Νέο Subaru Levorg ΙΙ [videos]

Η Subaru παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Levorg, με πιο φροντισμένη και αθλητική εικόνα, στο Tokyo Motor Show 2019.

Στη Subaru, η μετάβαση από το πρωτότυπο στο αυτοκίνητο παραγωγής είναι συχνά πηγή απογοήτευσης. Οι Ιάπωνες ενώ μας προαναγγέλλουν μέσω ενός πρωτοτύπου ένα καθ’ όλα εντυπωσιακό μοντέλο, στη συνέχεια μας υποβάλλουν σε ψυχρολουσία με το αυτοκίνητο παραγωγής, πολύ πιο ήπιο και ελάχιστα «δουλεμένο».

Οι σχεδιαστές της Subaru μάλλον το έχουν συνειδητοποιήσει και τόλμησαν να σταματήσουν αυτό το σκωτσέζικο ντους, καθώς η νέα γενιά του Levorg αποτελεί μια ευχάριστη αισθητική έκπληξη. Οι υποσχέσεις του πρωτοτύπου κρατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο εντυπωσιακό από το Viziv Tourer, το οποίο είχαμε δει σε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018.
Subaru Levorg ΙΙ
Έτσι, η δεύτερη γενιά του σπορ στέισον διαθέτει αν μη τι άλλο χαρακτήρα: Απειλητική μάσκα, ανάγλυφους προφυλακτήρες, φουσκωμένα εμπρός φτερά, ρωμαλέους ώμους... Και επιτέλους τα φανάρια εμπρός πίσω δείχνουν δουλεμένα. Να διευκρινίσουμε ότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε εδώ, στο Tokyo Motor Show είναι ένα «πρωτότυπο», αλλά η έκδοση παραγωγής θα είναι πανομοιότυπη. Το εσωτερικό και πολύ περισσότερο το ταμπλό δεν μας το έδειξαν, αλλά θα μπορούσαμε να μαντέψουμε ότι θα είναι ίδιο με αυτό του πρόσφατου Legacy.

Η πλατφόρμα θα είναι επίσης κοινή με του οικογενειακού Subaru. Κάτω από τo καπό, η Subaru ανακοινώνει την παρουσία ενός νέου 4κύλινδρου 1.800άρη κινητήρα τούρμπο, πάντα σε επίπεδη διάταξη. Το νέο Levorg αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στην Ιαπωνία το 2020, ενώ στην Ευρώπη θα εμφανιστεί το 2021. Μέχρι τότε ελπίζουμε στην γκάμα να περιλαμβάνεται και ένα υβριδικό μοντέλο για να έχει το αυτοκίνητο στοιχειώδη τύχη στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube