Νέο Subaru BRZ tS 2018, περισσότερο αναβαθμισμένο παρά πιο δυνατό

Νέο Subaru BRZ tS 2018, περισσότερο αναβαθμισμένο παρά πιο δυνατό

Το πιστάδικο κουπέ που ετοίμασε η STI, μεταξύ των άλλων αναβαθμίσεων, διαθέτει ανθρακονημάτινη πτέρυγα με χειροκίνητη ρύθμιση.

Αν και η κρυφή επιθυμία πολλών ήταν επιτέλους η Subaru να βάλει τούρμπο στο δίλιτρο μπόξερ μοτέρ της, αυτό δεν έγινε.

Το νέο tS για τις ΗΠΑ, που έρχεται να τοποθετηθεί στην γκάμα πάνω από το BRZ Performance Package πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εστιασμένο για χρήση στην πίστα, χάρη σε μια ευρεία γκάμα αναβαθμισμένων συστημάτων και εξαρτημάτων.

Η πιο φανερή έχει να κάνει με την μεγάλη, ανθρακονημάτινη πίσω πτέρυγα που εξελίχτηκε από τη Subaru Tecnica International για να ενισχυθεί η κάθετη αεροδυναμική πίεση στον πίσω άξονα. Η πτέρυγα ρυθμίζεται χειροκίνητα από τον οδηγό και συμπληρώνεται και από άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως από σπόιλερ εμπρός και πίσω, αλλά και πλευρικά μαρσπιέ που επιταχύνουν τη ροή του αέρα.



Για πρώτη φορά από καταβολής του BRZ, η Subaru θα διαθέσει το πισωκίνητο κουπέ της με 18άρες ζάντες, «ντυμένες» με Michelin Pilot Sport 4 σε διάσταση 215/40 R18. Όσο για τα φρένα, αυτά είναι της Brembo. Τα υπόλοιπα σημεία-κλειδιά της πιστάδικης αναβάθμισης περιλαμβάνουν αμορτισέρ SACHS, ελατήρια βελτιωμένα από την STI και ρυθμιζόμενες μπάρες θόλων στο μηχανοστάσιο, από τους πύργους των αμορτισέρ στον καθρέφτη. Επιπλέον και για να βελτιωθεί η απόκριση στο τιμόνι, η Subaru τοποθέτησε νέα ενισχυτικά στηρίγματα στο σασί και στο υποπλαίσιο.



Όπως και το WRX STI Type RA, το νέο BRZ tS διακοσμήθηκε με μια σειρά ενθέσεων σε Cherry Blossom Red και μαύρο χρώμα, καθώς και ειδική σήμανση. Ενώ, για να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο από το στάνταρ μοντέλο, η Subaru κατάργησε τους προβολείς ομίχλης και στη θέση τους τοποθέτησε καπάκια της STi.

Στην καμπίνα, το BRZ tS είναι ντυμένο με δέρμα και Alcantara και φινιρισμένο με μαύρες και κόκκινες ραφές. Επιπλέον ξεχωρίζει από τα στάνταρ μοντέλα χάρη στο ειδικά γι’ αυτό σχεδιασμένο καντράν και στις επενδύσεις στις πόρτες, στις κόκκινες ζώνες ασφαλείας εμπρός, τον εσωτερικό καθρέφτη χωρίς πλαίσιο και τα κεντημένα διακριτικά «tS» στην πλάτη των καθισμάτων.

Η Subaru θα διαθέσει το BRZ tS στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η παραγωγή του όμως θα είναι περιορισμένη μόλις στα 500 κομμάτια και η τιμή του ακόμη άγνωστη, αν και εκτιμούμε ότι θα ανέβει πάνω από τις 34.000 δολάρια. Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους, η τιμή του στάνταρ μοντέλου ξεκινά από τις $24.495 και φτάνει τις $29.695 για τη Yellow Series με το χειροκίνητο σασμάν.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube