Νέο SsangYong Tivoli, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Νέο SsangYong Tivoli, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μικρού crossover της SsangYong δόθηκαν στη δημοσιότητα, λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του Tivoli, τον Ιανουάριο.

Σε συνέχεια του teaser του προηγούμενου μήνα, η SsangYong έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες για το νέο μικρό crossover Tivoli.

Η πλήρης αποκάλυψή του Tivoli αναμένεται τον επόμενο μήνα στην Κορέα, αλλά η SsangYong UKν «προσπέρασε» τις εντολές, ανεβάζοντας κάμποσες φωτογραφίες στο λογαριασμό της κορεατικής φίρμας στο Facebook. Το επερχόμενο μικρό crossover Tivoli δείχνει σαφώς πιο μοντέρνο από τα υφιστάμενα μοντέλα της SsangYong και ανοίγει ένα νέο στιλιστικό δρόμο που προφανώς και συν τω χρόνω θα επεκταθεί σε όλη την γκάμα της κορεατικής εταιρείας.

Το νέο SsangYong, που όπως είπαμε θα είναι ένα crossover μεγέθους σουπερμίνι (B-segment) θα έρθει αντιμέτωπο στην αγορά με αυτοκίνητα όπως το Nissan Juke, Renault Captur, Suzuki SX4 S-Cross, αλλά και Opel Mokka, Fiat 500X και Jeep Renagade.

Η SsangYong λέει ότι στόχος της είναι να παρέχει στους επιβάτες «όλα τα πλεονεκτήματα ενός SUV με τις ανέσεις και την πρακτικότητα ενός οικογενειακού μοντέλου». Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, αεριζόμενο κάθισμα οδηγού, συνδεσιμότητα Bluetooth και σύστημα προβολής του smartphone στην ευμεγέθη οθόνη πολυμέσων του αυτοκινήτου. Προσφέρεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Το πρώτο από τα δύο πρωτότυπα που αποτέλεσαν το πρόκριμα του Tivoli, το XIV-Air, φορούσε έναν 4κύλινδρο 1.6 ντίζελ με εκπομπές CO2 «γύρω στα 140 g/km». To δεύτερο πρωτότυπο, το XIV-Adventure, είχε έναν 1.6 βενζίνης των 160 g/km. και τα δύο πρωτότυπα είχαν κίνηση εμπρός ή και στους 4 τροχούς, και κιβώτιο 6 σχέσεων, χειροκίνητο ή αυτόματο. Λέγεται ότι η SsangYong σκέπτεται να εξελίξει και μια υβριδική έκδοση, με τον ντίζελ κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει επτά αερόσακους, ESP, hill start assist για το ξεκίνημα σε ανηφόρα, κι ένα σήμα για να προειδοποιεί τους οδηγούς που ακολουθούν σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.  

Το Tivoli είναι προγραμματισμένο να διατεθεί προς πώληση στη Ν. Κορέα αμέσως ύστερα από το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο. Η SsangYong περιμένει ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 100.000 αυτοκινήτων για το νέο Tivoli, που θα τοποθετηθεί κάτω από το Korando στην γκάμα μοντέλων της κορεάτικης εταιρείας.

[Πηγή SsangYong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube