Νέο SsangYong Tivoli

Νέο SsangYong Tivoli

H SsangYong ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο, που θα ανταγωνιστεί το Nissan Juke από τα μέσα του 2015, θα έχει το όνομα Tivoli.

Για τo μικρό crossover της κατηγορίας Β, που ήταν γνωστό μέχρι τώρα ως Χ100, μας είχαν προϊδεάσει τα πρωτότυπα XIV-Air και XIV-Adventure που είχαμε δει στην Έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο.

Το Tivoli, που θα παρουσιαστεί στην Κορέα τον ερχόμενο Ιανουάριο, εξελίσσεται τα τελευταία 3 χρόνια. Θα πάρει το όνομά του από την ιταλική πόλη με τους φημισμένους κήπους, κοντά στη Ρώμη. Η SsangYong το περιγράφει ως «δυναμικό SUV πόλης με το καλύτερο σε ποιότητα εσωτερικό στην κατηγορία του».

 

Τα νέα επίσημα σχέδια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, δείχνοντας ότι θα παραμείνει πιστό στα πρότυπα των δύο πρωτοτύπων XIV.

Τα δύο πρωτότυπα, πέρα από το ότι προοιώνιζαν το Tivoli, επιδείκνυαν και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της SsangYong, με την ονομασία Nature born – 3 Motion”.

Η SsangYong λέει ότι στόχος της είναι να παρέχει στους επιβάτες «όλα τα πλεονεκτήματα ενός SUV με τις ανέσεις και την πρακτικότητα ενός οικογενειακού μοντέλου». Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, αεριζόμενο κάθισμα οδηγού, συνδεσιμότητα Bluetooth και σύστημα προβολής του smartphone στην οθόνη πολυμέσων του αυτοκινήτου. Προσφέρεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Το πρωτότυπο XIV-Air είχε έναν 4κύλινδρο 1.6 ντίζελ με εκπομπές CO2 «γύρω στα 140 g/km». To XIV-Adventure είχε έναν 1.6 βενζίνης των 160 g/km. και τα δύο πρωτότυπα είχαν κίνηση εμπρός ή και στους 4 τροχούς, και κιβώτιο 6 σχέσεων, χειροκίνητο ή αυτόματο.

Λέγεται ότι η SsangYong σκέπτεται να εξελίξει και μια υβριδική έκδοση, με τον ντίζελ κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει ESP, hill start assist για το ξεκίνημα σε ανηφόρα, κι ένα σήμα για να προειδοποιεί τους οδηγούς που ακολουθούν σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.  

Η SsangYong περιμένει ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 100.000 αυτοκινήτων για το νέο Tivoli, που θα τοποθετηθεί κάτω από το Korando στην γκάμα μοντέλων της κορεάτικης εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube