Το νέο Škoda Superb ντεμπουτάρει στις 2 Νοεμβρίου

Το νέο Škoda Superb ντεμπουτάρει στις 2 Νοεμβρίου

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Škoda Superb πλησιάζουν, με τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου να δίνονται στη δημοσιότητα.

Škoda Superb

Παγκόσμια πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου αναμένεται να κάνει το Škoda Superb, ένα μοντέλο-ναυαρχίδα για τους Τσέχους.

H 4η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Škoda είναι προ των πυλών, με την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία να μας έχει προσφέρει εν πολλοίς τις περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Superb. Αυτή τη φορά, με τα τέσσερα νέα σκίτσα που αποκάλυψε, μας δίνει μία ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Το επερχόμενο Škoda Superb θα είναι διαθέσιμο τόσο ως σεντάν, όσο και ως στέισον (Combi κατά τη Škoda). Ανέκαθεν το Superb φημιζόταν για την ευρυχωρία του. Αυτό το χαρακτηριστικό κληροδοτείται και στην 4η γενιά του, η οποία υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη χωροταξική άνεση.

H 4η γενιά του Škoda Superb θα παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Νοεμβρίου, ούσα πιο σύγχρονη και δυναμική, με έμφαση στην ευρυχωρία

Škoda Superb

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το νέο Škoda Kodiaq [video]

Το μήκος του ανέρχεται στα 4.912 mm (4.902 mm στο Combi), με αποτέλεσμα ο χώρος αποσκευών να έχει μεγαλώσει, κατά 20 lt και να φτάνει πλέον τα 645 lt (690 lt στο Combi, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 30 lt). Συν τοις άλλοις, η Škoda υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών, χάρη στο αυξημένο κατά 12 mm ύψος του νέου μοντέλου (1.481 mm). Το μεταξόνιο τέλος παραμένει αμετάβλητο, στα 2.841 mm.

Παρατηρώντας το σχεδιασμό της επερχόμενης μπερλίνας της Mlada Boleslav καταλαβαίνεις ότι στόχος των Τσέχων είναι να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Το σουλούπι της ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Τσέχων που ακούει στο όνομα Modern Solid. Οι νευρώσεις της είναι πιο έντονες και οι γραμμές της πιο εκλεπτυσμένες και καθαρές.

Όπως άλλωστε είχε παραδεχτεί και ο επικεφαλής σχεδιασμού της Škoda, Oliver Stefani «Το Superb έχει παραδοσιακά διαμορφώσει τη σχεδιαστική γλώσσα της Skoda και η τέταρτη γενιά μοντέλων θα συνεχίσει να κάνει ακριβώς αυτό: η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από έντονα, σαφώς καθορισμένες και δυναμικές αναλογίες και ένα μοντέρνο και ανάγλυφο κρυστάλλινο στυλ».

Škoda Superb Combi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ +45% στα BEV η Volkswagen, αλλά δεν φτάνουν

Ως προς το εσωτερικό τώρα, το οποίο είχαμε δει να αποκαλύπτεται παράλληλα με εκείνο του Kodiaq. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεσπόζουν δύο μεγάλες οθόνες, με τη μία, διάστασης 10” να αναλαμβάνει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και την άλλη, στις 13” να είναι υπεύθυνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Διαθέσιμη θα είναι και επίσης μία οθόνη head-up display.

Επιπροσθέτως, θα υπάρχουν τρεις εύχρηστοι περιστροφικοί διακόπτες, που ονομάζονται Smart Dials και έχουν οθόνη 1,25 ιντσών. Από κει και πέρα, μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η θέση του επιλογέα ταχυτήτων αφού έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού, εξοικονομώντας έτσι ακόμα περισσότερο χώρο για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα.

Οι ζωή του οδηγού και των επιβατών θα γίνεται ακόμα πιο εύκολη εξαιτίας των 28 συστημάτων ασφαλείας, αλλά και των έξυπνων λύσεων στο εσωτερικό, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν υποβραχιόνιο στα πίσω καθίσματα με θήκη για τάμπλετ. Από πλευράς παθητικής ασφάλειας τώρα, θα υπάρχουν δέκα αερόσακοι, εκ των οποίων ένας θα είναι κεντρικός και ένας για τα γόνατα του οδηγού.

Škoda Superb

Ως προς τα κινητήρια σύνολα θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολλές επιλογές. Στη βάση του Superb θα βρίσκεται ο ήπια υβριδικός 1,5 lt TSI απόδοσης 150 PS. Ακολουθεί ο 2λιτρος TSI με 204 PS, ενώ το ίδιο μοτέρ θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση με ισχύ 265 PS. 

Στη γκάμα του μοντέλου θα υπάρχουν και κινητήρες ντίζελ, τόσο με κίνηση στους εμπρός, όσο με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ο TDI των 2,0 lt με τους 150 PS θα συνδυάζεται με κίνηση μπροστά, ενώ ο ίδιο κινητήρας, με τους 193 PS θα πλαισιώνει την τετρακίνητη έκδοση.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και plug-in hybrid εκδόσεις, συνδυαστικής απόδοσης 204 PS. H μεγαλύτερη αλλαγή σε αυτή την έκδοση εντοπίζεται στην χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία από τις 12,7 kW αυξήθηκε στις 25,7 kW, με την Škoda να ανακοινώνει αυτονομία περί τα 100 km.

Όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με με το αυτόματο επτατάχυτο DSG κιβώτιο, εκτός από την έκδοση PHEV, που θα εξοπλιστεί με εξάρι DSG. Η παραγωγή του Skoda Superb θα μεταφερθεί με τη νέα γενιά από το τσέχικο εργοστάσιο του Kvasiny στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, για να κατασκευάζεται παράλληλα με το Volkswagen Passat, το οποίο όμως θα προσφέρεται μόνο ως στέισον.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube