Νέο Škoda Fabia 2015: Νέες φωτογραφίες-teaser

Νέο Škoda Fabia 2015: Νέες φωτογραφίες-teaser

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα δύο φωτογραφίες-teaser του επερχόμενου Fabia 2015.

H κλιμάκωση της επικοινωνίας-στριπτίζ του νέου Fabia 2015 δείχνει πόσο σημαντικό είναι το μοντέλο αυτό για τη Škoda.

Η τσεχική εταιρεία αυτή τη φορά έδωσε την όψη της μάσκας του νέου Fabia, με το αυτοκίνητο πάντα βαμμένο στη γνωστή απόχρωση Race Blue. Η μάσκα είναι στο οικείο πια οικογενειακό σχήμα, ενώ τα φιμέ φανάρια που την πλαισιώνουν προέρχονται από το ανανεωμένο VW Polo με την ενσωματωμένη σειρά LED.



Το σουπερμίνι της Škoda που βάζει το όνομα Fabia στην τρίτη γενιά του θα πατά πάνω στην εξέλιξη της πλατφόρμας PQ25 που υποστηρίζει και το υφιστάμενο μοντέλο. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 65 kg, δίαιτα που επιτρέπει στο νέο Fabia 2015 να ζυγίζει κάτω από 1.000 kg.

Το νέο Škoda Fabia 2015 θα διατίθεται σε χάτσμπακ και Combi (στέισον), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό δεν θα υπάρξει σπορ έκδοση RS, καθώς οι πωλήσεις της ήταν απογοητευτικές στο υφιστάμενο RS.

Η γκάμα των κινητήρων που θα κινεί το νέο Fabia 2015 θα είναι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι, θα υπακούουν στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και θα είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η Škoda υπόσχεται οικονομία σε καύσιμο της τάξεως του 17%. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει ή χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το γωστό μας 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VW.

Σε ό,τι αφορά στους βενζινοκινητήρες θα έχουμε έναν 3κύλινδρο ενός λίτρου σε δύο εκδόσεις, 60 και 75 ίππων και τον γνωστό μας 4κύλινδρο 1.2 TSI, με απόδοση 90 και 110 ίππων.



Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου θα έχουμε έναν ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο 1.4 TDI με άμεσο ψεκασμό σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 75, 90 και 105 PS, με ροπή 21,4 Kgm, 23,4 Kgm και 25,5 Kgm αντίστοιχα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα υπάρξει και μια έκδοση GreenLine με ισχύ 75 ίππων και μέση κατανάλωση της τάξης των 3,1 lt/100 km. και εκπομπές CO2 82 g/km.

Το νέο Škoda Fabia 2015 θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Mondial de lAutomobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι,

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube