Νέο Škoda Fabia 2015: Κι άλλες φωτογραφίες-teaser

Νέο Škoda Fabia 2015: Κι άλλες φωτογραφίες-teaser

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα εκόμη δύο φωτογραφίες-teaser για το νέο Fabia 2015 που θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού, τον Οκτώβριο.

Η Škoda φαίνεται πως το ’χει παρακάνει με τα teaser της και έχουμε αρχίσει να χάνουμε το μπούσουλα.

Αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα μια άποψη του εμπρός φτερού και της πόρτας του οδηγού, τραβηγμένο από πίσω. Η άλλη φωτογραφία αποκαλύπτει την πίσω κολόνα μαζί με το τριγωνικό κρύσταλλο του αυτοκινήτου.

Η όλο και πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου Fabia 2015, οδηγούν πιθανά στην πλήρη on line αποκάλυψη του αυτοκινήτου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αποκάλυψη που αν συμβεί θα είναι σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου Fabia στο Mondial de lAutobobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.  

Το σουπερμίνι της Škoda που βάζει το όνομα Fabia στην τρίτη γενιά του θα πατά πάνω στην εξέλιξη της πλατφόρμας PQ25 που υποστηρίζει και το υφιστάμενο μοντέλο. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 65 kg, δίαιτα που επιτρέπει στο νέο Fabia 2015 να ζυγίζει κάτω από 1.000 kg.

Το νέο Škoda Fabia 2015 θα διατίθεται σε χάτσμπακ και Combi (στέισον), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό δεν θα υπάρξει σπορ έκδοση RS, καθώς οι πωλήσεις της ήταν απογοητευτικές στο υφιστάμενο RS.

Η γκάμα των κινητήρων που θα κινεί το νέο Fabia 2015 θα είναι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι, θα υπακούουν στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και θα είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η Škoda υπόσχεται οικονομία σε καύσιμο της τάξεως του 17%. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει ή χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το γωστό μας 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VW.

Σε ό,τι αφορά στους βενζινοκινητήρες θα έχουμε έναν 3κύλινδρο ενός λίτρου σε δύο εκδόσεις, 60 και 75 ίππων και τον γνωστό μας 4κύλινδρο 1.2 TSI, με απόδοση 90 και 110 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου θα έχουμε έναν ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο 1.4 TDI με άμεσο ψεκασμό σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 75, 90 και 105 PS, με ροπή 21,4 Kgm, 23,4 Kgm και 25,5 Kgm αντίστοιχα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα υπάρξει και μια έκδοση GreenLine με ισχύ 75 ίππων και μέση κατανάλωση της τάξης των 3,1 lt/100 km. και εκπομπές CO2 82 g/km.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube