Νέο Renault Lutecia: Το Clio V αλά ιαπωνικά [video]

Νέο Renault Lutecia: Το Clio V αλά ιαπωνικά [video]

Στην Ιαπωνία το Clio ονομάζεται Lutecia. Και η πέμπτη γενιά του που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Tokyo τον Οκτώβριο του ’19, μόλις λανσαρίστηκε εμπορικά στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Renault Lutecia

Σχεδόν ένα χρόνο πήρε στο Renault Clio V για να ξεκινήσει τη εμπορική καριέρα του απ’ όταν έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στο Tokyo το 2019. Τότε, το γαλλικό σουπερμίνι δεν είχε ακόμη ενσωματώσει όλα τα τωρινά χαρακτηριστικά του. Έλειπε, για παράδειγμα, η ιαπωνική ονομασία στην πίσω πόρτα που γι’ αυτή τη χώρα είναι «Lutecia», αναφορά στη γαλλική πόλη Lutèce που δεν άλλη από το Παρίσι, όπως αυτό ονομαζόταν στη γαλλορωμαϊκή εποχή.

Το ιαπωνικό Clio δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή έκδοση. Υιοθετεί τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά (σασί, κινητήρα/κιβώτιο ταχυτήτων) και την ίδια αισθητική. Και, όπως το μοντέλο που πουλιέται και στην Ευρώπη, ενσωματώνει το ίδιο ταμπλό στην καμπίνα και τον ίδιο στάνταρ εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας (οθόνη αφής 7”, ψηφιακά όργανα, ηλεκτρικό χειρόφρενο κ.λπ.), καθώς και τα περισσότερα οδηγικά βοηθήματα. Εκτός από το διαφορετικό όνομα στην πέμπτη πόρτα, παρατηρούμε επίσης την αναγραφή του ονόματος «Renault» κάτω από τον Ρόμβο στη μάσκα. Και φυσικά έχουμε να κάνουμε με ένα δεξιοτίμονο αυτοκίνητο.

Renault Lutecia

Το Renault Lutecia διατίθεται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Zen, Intens και Intens Tech Pack. Όσο για κάτω από το καπό, οι Γιαπωνέζοι καταναλωτές δεν έχουν παρά μία και μόνη επιλογή. Τον βενζινοκινητήρα TCe 130 των 1,33 lt, συνδυασμένο με 7άρι κιβώτιο EDC. Μοτέρ που σε λίγου μήνες θα εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή αγορά.

Renault Lutecia

Να θυμίσουμε ότι ο TCe 130 EDC θα αντικατασταθεί εμμέσως το δεύτερο τρίμηνο του 2021 από τον TCe 140 που θα διατίθεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο. Οπότε οι θιασώτες του αυτόματου σασμάν θα πρέπει να στραφούν στον πιο οικονομικό E-Tech 140.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube