Νέο Renault Clio 2019: Ολίγον ταμπλό

Νέο Renault Clio 2019: Ολίγον ταμπλό

Με ντεμπούτο σε λίγους μήνες, η προσεχής γενεά του Clio θα είναι σφόδρα εξελιγμένη στην καμπίνα. Αλλά και το ταμπλό λιγότερο μοντέρνο απ’ ό,τι ελπίζουμε.

Το Clio θα αναβαθμιστεί σύντομα. Η Renault, ωστόσο, θα παίξει το χαρτί της φειδωλής αισθητικής αλλαγής, με μια σιλουέτα εξελιγμένη μέσω μικρών αναβαθμίσεων της υφιστάμενης. 

Από την άλλη πλευρά, ο Ρόμβος θα ανασχεδιάζει ριζικά το εσωτερικό του νέου σουπερμίνι του, καθώς το σημερινό μοντέλο δείχνει γερασμένο, παρά τις αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η καμπίνα της πέμπτης γενιάς του Clio παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Η φωτογραφία που δημοσίευσε το Motor.es δείχνει ένα άκρο του, το οποίο παραμένει καλά καμουφλαρισμένο. Αλλά παρατηρώντας την πιο προσεκτικά, προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα μαντάτα. Παρατηρούμε λοιπόν ότι το  νέο Clio διαθέτει οθόνη επικαθήμενη στο ταμπλό σε στιλ τάμπλετ.

renault clio 2019

Πάνω απ’ όλα όμως, βλέπουμε ένα πίνακα οργάνων, που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ταμπλό, με ένα χρωμιωμένο περίγραμμα. Επομένως δεν υπάρχει εδώ συνέχεια μεταξύ των δύο στοιχείων. Ωστόσο, αναμενόταν ένα ανώτερο τμήμα που θα φιλοξενούσε σε μπλοκ δύο οθόνες στη σειρά, κάτι παρόμοιο με τη διάταξη που είχαμε δει στο πρωτότυπο Trezor. Ίσως αυτό να ισχύει, αλλά στις πιο πλούσιες εκδόσεις της γκάμας. Παρατηρούμε επίσης το νέο τιμόνι, του οποίου τα μπράτσα είναι φορτωμένα με κουμπιά. Οι μοχλοβραχίονες είναι επίσης καινούργιοι.

renault clio 2019

Όσον αφορά την παρουσίαση, αναμένεται ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία. Το Clio θα πρέπει να κάνει επίσης ένα πρώτο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση, με ένα βοήθημα για την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες μιλούν για ένα ελαφρύ υβριδικό σύστημα, ενώ το ντίζελ είτε θα περάσει σε δεύτερη μοίρα είτε δεν θα υφίσταται στην γκάμα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube